Politiķi noliedz ārpolitikas maiņu pēc 8.Saeimas vēlēšanām .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aģentūras LETA aptaujātie politiķi noliedz, ka pēc 8.Saeimas vēlēšanām varētu būtiski mainīties Latvijas ārpolitikas kurss, un nepiekrīt ārlietu ministra, savienības "Latvijas ceļš" (LC) pārstāvja Induļa Bērziņa bažām par ārpolitikas prioritāšu maiņu.

Tautas partija (TP) uzskata, ka ārlietu ministra paustās bažas ir pilnīgi nepamatotas un "līdzvērtīgas melīgajām reklāmas lapiņām", sacīja partijas preses sekretārs Arno Pjatkins. Savukārt apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats pauda viedokli, ka ārpolitikas kurss var mainīties vienīgi tad, ja Šķēle vienosies ar kreiso apvienību, par ko rakstot Krievijas prese, un šādas baumas esot izskanējušas arī parlamentā. Politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" pārstāvis Andrejs Klementjevs uzskata, ka Bērziņa paziņojums ir politisks un ārlietu ministrs šādi centies paziņot, ka "vienīgais ārpolitikas speciālists Latvijā ir LC". Klementjevs norādīja, ka gan LC, gan TP ir koalīcijas partneri, kuru mērķis bijis Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un NATO. Arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Saeimas frakcijas vadītājs Valdis Lausks izteicās, ka "LC un TP nevajag vienai otru baidīt", jo abas partijas ne ar ko īpašu neatšķiras. Kā ziņots, Bērziņš šodien pieļāva, ka pēc 8.Saeimas vēlēšanām TP atteiksies no sadarbības ar LC, un tas varētu nozīmēt Latvijas ārpolitikas prioritāšu maiņu. Bērziņš paskaidroja, ka šādi pieņēmumi viņam radušies, izvērtējot vakar radušos konfliktu starp LC un TP, "kuru nepārprotami iniciēja TP".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu