Atklās Gvido Kajona fotogrāfiju izstādi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gvido Kajons
Gvido Kajons Foto: Gvido Kajons

Ojāra Vācieša muzejā, Rīgā, 5. septembrī plkst.17.30 tiks atklāta mākslinieka Gvido Kajona fotogrāfiju izstāde "Ievērojamu cilvēku dzīve", informē muzeja pārstāvis Kaspars Zalāns.

Kajons (1955) ar fotografēšanu nodarbojas kopš 13 gadu vecuma, beidzis Politehniskā institūta radiotehnikas un sakaru fakultāti. Viņa fotogrāfijas ir tikušas izstādītas Rīgā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Bulgārijā, Kanādā un citviet. Melnbaltas pilsētvides ainavas uzskatāmas par Kajona "firmas zīmi".

Savā izstādē Kajons portretējis sabiedrībā pazīstamas radošas personības - mūziķus, aktierus, dzejniekus, māksliniekus. "Portretos nav nekā nejauša, un nav nejaušu modeļu," - tā par Kajona portretu sēriju sacījusi mākslas zinātniece Sarmīte Sīle. Fotogrāfu ar portretos redzamajiem cilvēkiem kopā savedis liktenis, atzīst autors, jo daudzi darbi tapuši paralēli pasūtījuma uzdevumiem. Portreti aptver trīsdesmit gadus ilgu periodu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu