"Olainfarm" padomi turpmāk vadīs Elīnas Maliginas bijušais advokāts Pāvels Rebenoks

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien, 4. septembrī, zāļu ražotāja "Olainfarm" akcionāru sapulcē pieņēma lēmumu atcelt iepriekšējo uzņēmuma padomi, bet padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēja advokātu Pāvelu Rebenoku, aģentūru LETA informēja Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina.

Akcionāru sēdē pieņemts lēmums no padomes atsaukt tās priekšsēdētāju Ivaru Kalviņu, vietnieci Milanu Beļeviču un padomes locekli Ivaru Godmani. Viņu vietā par padomes priekšsēdētāju ievēlēts advokāts Pāvels Rebenoks, par vietnieci - Valērija Maligina mantojuma aizgādne Irina Maligina, par padomes locekļiem - Mārtiņš Krieķis, Daina Širlaka un Signe Baldere-Sildedze.

Krieķis aģentūrai LETA apstiprināja, ka šādas izmaiņas ir veiktas. Iepriekš Krieķis pārstāvēja Valērija Maligina atraitnes Elīnas Maliginas intereses. Jautāts, vai šādas izmaiņas padomē nerada interešu konfliktu, Krieķis norādīja, ka lieta, kurā viņš pārstāvējis Elīnas Maliginas intereses, ir izbeigta ar izlīgumu, attiecīgi tas vairs neradot interešu konfliktu.

"Turklāt man ir Elīnas Maliginas pilnvarojums turpmāk pārstāvēt Irinas Maliginas intereses," sacīja Krieķis.

Padomes locekļu kopējais mēneša atalgojums noteikts 70 000 eiro apmērā.

"Jaunieceltā padome vienojusies, ka tās darbības prioritāte ir uzņēmuma ilgtspējīgas attīstītības nodrošināšana, paplašinot darbu jaunas produkcijas izstrādes segmentā, veicinot jaunu noieta tirgu apgūšanu un zāļu pieejamību gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Vienlaikus man kā akcionāru pārstāvei un tēva Valērija Maligina mantojuma aizgādnei svarīgs ir padomes uzstādījums turpināt kvalitatīvu un uz izaugsmi balstītu uzņēmuma darbību, nodrošināt tā attīstību un darīt visu iespējamo, lai tas joprojām būtu saistīts ar Maliginu vārdu," paziņojumā norāda Irina Maligina.

Maligina sacīja, ka Rebenoks un Krieķis uzrunāti, jo augstu novērtē viņu darbu, panākot visām pusēm pieņemamu risinājumu viņas tēva mantojuma lietā.

Rebenoks pirms tam bijis Ministru prezidenta un finanšu ministra padomnieks, kā arī Ventspils brīvostas valdes loceklis, tagad vada advokātu biroju.

Krieķis ir jurists, savukārt padomes locekle Širlaka vairāk nekā 25 gadus darbojusies finanšu vadības jomā, kā arī piedalījusies pārrobežu sadarbības projektu īstenošanā.

Jau vēstīts, ka vienošanās starp Elīnu Maliginu un Valērija Maligina meitām Irinu Maliginu, Niku Saveļjevu un Annu Maliginu notikusi šā gada 25. maijā.

Tās saturs ir konfidenciāls un visas ar mantojuma lietu saistītās domstarpības ir atrisinātas.

Valērijs Maligins mūžībā aizgāja pērnā gada decembrī, būdams 52 gadus vecs. 

Pagājušajā nedēļā izdevums "Privātā Dzīve" ziņoja, ka, iespējams, atklāti patiesi Maligina nāves iemesli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu