Vēlēšanu dēļ pārceļ Lužkova vizīti Latvijā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs septembra beigās tomēr neapmeklēs Latviju. Oficiālais neierašanās iemesls - 5.oktobrī gaidāmās Saeimas vēlēšanas.

Vizīte pārcelta uz vēlāku laiku. Rīgas un Maskavas pārstāvji vienojušies, ka "pašreizējā priekšvēlēšanu situācijā vizīti varētu izmantot politisku konkurentu nepamatotām spekulācijām", BNS informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Vienošanās par vizītes pārcelšanu panākta otrdien, strādājot pie vizītes programmas galīgā varianta, "lai no dažādām interpretācijām neciestu jau veiktās sadarbības iestrādes, iecerētie projekti un parakstīšanai sagatavotie dokumenti". Rīgas mērs Gundars Bojārs un Lužkovs uzsver, ka vizītes pārcelšana pasargās tās iestrādes, kas veiktas vairāk nekā gada garumā, kā arī tas ir godīgi pret vēlētājiem, kuru izvēli dažādi politiskie spēki šīs vizītes dēļ varētu mēģināt ietekmēt, norādīts paziņojumā. Bojārs arī pauž nožēlu, ka politizētā gaisotne, kas pirms Saeimas vēlēšanām valda Latvijā, šādā veidā skar Rīgas un Latvijas iedzīvotāju interesēs attīstāmo sadarbību ar Maskavas pilsētu. Rīgas mērs ir arī pārliecināts, ka Lužkova, Maskavas valdības un Maskavas domes delegācijas vizīte pēc Saeimas vēlēšanām noritēs lietišķi un sekmēs abu pilsētu saimniecisko sakaru tālāku attīstību. Bojārs sarunā ar BNS apliecināja, ka vizīte pārcelta uz mēnesi, "plus minus nedēļa". Konkrēts datums vēl jāprecizē, bet no plašākiem komentāriem viņš atteicās. BNS jau vēstīja, ka gatavību tikties ar Lužkovu bija pauduši gan premjers Andris Bērziņš, gan Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Savukārt pats Lužkovs jau ir pieprasījis Latvijas vīzu un otrdien tā tikšot izsniegta. Lužkova vizīte bija plānota 27. un 28.septembrī. Bija paredzēts, ka Lužkovs tiksies ar Rīgas un Lielo pilsētu asociācijas vadību, apmeklēs Rīgas vagonu rūpnīcu, ostu, "Lido" Krasta ielā, vēstniecībā tiksies ar Otrā pasaules kara veterāniem un biznesmeņiem, kā arī apmeklēs Maskavas kultūras un darījumu centru, kas top kādreizējā Dzelzceļnieku nama vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu