Atzīmēs mākslinieka Marka Rotko 100.jubileju.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā un Daugavpilī nākamajā gadā notiks Marka Rotko simtgadei veltīti pasākumi, informēja Kultūras ministrijas preses sekretāre Jana Veinberga.

To paredz nodomu memorands, ko trešdien parakstīs kultūras ministre Karina Pētersone un ASV vēstnieks Latvijā Braiens Karlsons. Rotko (1903-1970) ir atzīts par vienu no 20.gadsimta ievērojamākajiem māksliniekiem, Rietumvalstīs viņu atzīst par abstraktā ekspresionisma pamatlicēju. Mākslinieka dzimtā vieta ir Daugavpils, bet 1913.gadā viņš ar ģimeni emigrēja uz ASV. Rotko jubilejas rīkošana piedāvā vēl vienu iespēju atgādināt pasaulei par Latvijas bagāto kultūras mantojumu, pauda Veinberga. Svinību rīkošana veicinās arī dažādu reģionu iesaistīšanos kopīga mērķa īstenošanā. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs jau vairākus gadus nodarbojas ar mākslinieka dzīves un daiļrades pētniecību. Muzeja darbinieki plāno Rotko 100.dzimšanas dienā pilsētā uzstādīt arī piemiņas zīmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu