Latvijas prezidente tiksies ar Lužkovu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mēra Jurija Lužkova vizītes laikā Rīgā viņam plānota tikšanās arī ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, apstiprināja prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga.

Viņa pastāstīja, ka tikšanās plānota sestdien, 28.septembrī. Vīķe-Freiberga otrdien intervijā Latvijas Radio apstiprināja, ka šāda tikšanās plānota, un norādīja, ka apspriežamie jautājumi vēl nav zināmi, taču Lužkovs vizītes laikā plāno runāt par ekonomisko sadarbību, un tieši šos jautājumus viņa varētu apspriest ar Maskavas mēru. Prezidente arī pauda gatavību pievērsties jebkuriem jautājumiem - "vai par valsts vēsturi, vai par nākotnes virzību", taču, "tā kā [vizītes] akcents ir uz ekonomisko sadarbību starp divām pilsētām", to arī plānots pārrunāt. Ārlietu ministrijas preses sekretārs Vilmārs Heniņš apliecināja, ka Lužkovs otrdien pieprasījis Latvijas vīzu. Heniņš pieļāva, ka galīgais lēmums par vīzas izsniegšanu Lužkovam varētu būt zināms jau dienas beigās. Rozenberga pavēstīja, ka Rīgas dome, kas uzaicināja Lužkovu apmeklēt Rīgu, informējusi arī prezidentes kanceleju par šo vizīti un lūgusi izvērtēt iespēju prezidentei tikties ar Lužkovu. Jau vēstījām, ka ar Lužkovu tiksies arī premjerministrs Andris Bērziņš. Lužkovs, kura vizīte plānota 27. un 28.septembrī, plānojot tikties ar Rīgas un Lielo pilsētu asociācijas vadību, apmeklēt Rīgas vagonu rūpnīcu, ostu, "Lido" Krasta ielā, vēstniecībā tikties ar Otrā pasaules kara veterāniem un biznesmeņiem, kā arī apmeklēt Maskavas kultūras un darījumu centru, kas top kādreizējā Dzelzceļnieku nama vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu