Oficiāli apstiprina Lužkova vizīti Rīgā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs apmeklēs Rīgu 27. un 28.septembrī, par ko oficiālu apstiprinājumu Maskavas valdībā guvis Rīgas vicemērs Sergejs Dolgopolovs.

Dolgopolovs pavēstīja, ka vizītes programma vēl tiek precizēta, bet Maskavas valdības Ārlietu departaments ir apstiprinājis datumus, par kuriem līdz šim laikam nebija pilnīgas skaidrības. Jau vēstījām, ka aptuveni mēnesi pirms ieplānotās Lužkova vīzītes radās bažas par Maskavas mēra ierašanos Latvijā. Rīgas mērs Gundars Bojārs paziņoja, ka "saņēmis signālus, kas liecina, ka atsevišķas valsts institūcijās ir ideja neizsniegt Lužkovam vīzu", tomēr citas amatpersonas šādu "signālu" esamību noliedza. Bojārs arī paziņoja, ka Rīgas dome darīs visu, lai vizīte noritētu sekmīgi. Pērnā gada nogalē Bojārs un Lužkovs parakstīja vienošanos par sadarbību, tāpat Rīgas domei noslēgts līgums par sadarbību arī ar Maskavas domi. Rīgas un Maskavas pašvaldības struktūras sadarbojas kultūras, izglītības, vides un citās jomās, un sadarbības ietvaros paredzēta Maskavas mēra vizīte Rīgā. Arī iepriekš kā iespējamo vizītes datumu Rīgas dome nosauca 27. - 28.septembri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu