Viljamsa: Ļoti labi zinu, ko sagaidīt no Sevastovas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Serēna Viljamsa
Serēna Viljamsa Foto: AFP/LETA

Titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa ir pārliecināta, ka ļoti labi zina, ko gaidīt no savas ASV atklātā čempionāta ("US Open") pusfināla spēles pretinieces Anastasijas Sevastovas.

Pasaules ranga 18.vietā esošā Latvijas tenisiste, kura turnīrā izlikta ar 19.numuru, turnīra pusfinālā cīnīsies pret Viljamsu, kura WTA rangā ieņem 26.vietu un turnīrā izlikta ar 17.numuru.

"Esmu daudz vērojusi viņas spēles, un Sevastova jau ilgu laiku ir demonstrējusi labu sniegumu," pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pret planētas astoto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas sacīja Viljamsa.

"Zinu viņas spēli ļoti labi, taču apzinos, ka viņa arī Sevastova labi zina, ko gaidīt no manis. Viņa ir spēlētāja, kura pratīs laukumā atsist daudz bumbiņu un man tam ir jābūt gatavai."

Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi 23 "Grand Slam" titulus, no kuriem seši bijuši ASV atklātajā čempionātā. Viņa ir otra "Grand Slam" tituliem bagātākā tenisiste vēsturē, jo 24 uzvaras ir tikai leģendārajai Margaretai Kortai no Austrālijas.

Savukārt Sevastova ASV atklātajā čempionātā trešo gadu pēc kārtas spēja sasniegt ceturtdaļfinālu, taču otrdien viņa gāza no troņa līdzšinējo šī turnīra čempioni Sloeinu Stīvensu (WTA 3.), kas ļāva pirmo reizi karjerā sasniegt pusfinālu kādā no "Grand Slam" turnīriem.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 780 WTA ranga punktus un 925 tūkstošus ASV dolāru naudas balvu.

Latvijas sportiste šosezon tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā viņa bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja titulu.

Savukārt Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šī paša turnīra trešās kārtas mačā ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās slavenajai Krievijas tenisistei Marijai Šarapovai. Ostapenko WTA rangā ieņem desmito vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta arī turnīrā, kamēr Šarapova ir pasaules ranga 22.vietas īpašniece.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu