Ko nepalaist garām septembrī?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksisas Bleikas (Alexis Blake) performance "Gleznotās sievietes alegorija" (Allegory of a Painted Woman)
Aleksisas Bleikas (Alexis Blake) performance "Gleznotās sievietes alegorija" (Allegory of a Painted Woman) Foto: Didzis Grodzs

Lai pārsātinātajā rudens notikumu kalendārā neapjuktu, Rīgas Starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) organizatori izceļ 5 svarīgākos septembra notikumus, kas izstādes apmeklējumu papildinās ar saistošu un izglītojošu saturu.

Padziļināta tūre pa biennāles norišu vietām

Jau šonedēļ interesenti aicināti izmantot unikālu iespēju padziļināti uzzināt par biennāles izstādes koncepciju, pievienojoties pirmās biennāles kuratores Katerinas Gregos vadītajām ekskursijām angļu valodā šādos datumos:

- ceturtdien, 6. septembrī plkst. 18.30 Sporta2 kvartālā, 

- piektdien, 7. septembrī plkst. 18.30 Andrejsalā, 

- sestdien, 8. septembrī plkst. 13.00 LU bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā.  

Dalība ekskursijās ar derīgu biennāles izstādes biļeti.

Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts” 

Foruma ietvaros no plkst.18.00 līdz plkst.01.00 Rīgas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti bez maksas iepazīt izstādi bijušajā Bioloģijas fakultātes ēkā, Sporta2 kvartālā, mākslas centrā Zuzeum, Kaņepes Kultūras centrā un bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā. Vakara gaitā tiks piedāvāti pasākumi dažādām gaumēm - gan bingo spēle ar britu karalisko akadēmiķi Maiklu Lendiju, Saskijas Holmkvistas konceptuālās ekskursijas pa Rīgu, Joena Vedela performance “Kad mēs esam tagad?”, kā arī skaņu eksperimenti N.M.O. perkusiju tehno dueta koncertā un 80-to gadu lenšu ierakstu diskotēkā kopā ar DJ Raiti bārā “Brick bar”, bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā. 

Sarunas gleznotāju kopsapulcē

Ceturtdien, 13. septembrī, plkst. 19.00 uz sarunu - gleznotāju kopsapulci “Mantkārība ir laba” aicina mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļas vadītājs Andris Eglītis, somu mākslinieks Tēmu Korpela (Teemu Korpela) un mākslas kritiķis Indreks Grigors (Indrek Grigor) no Igaunijas. Kopā viņi meklēs atbildes uz jautājumu “Kas nosaka mākslas vērtību un vērtību mākslā?”. Saruna angļu valodā norisināsies bijušās tekstilrūpnīcas Boļševička teritorijā esošajā “Brick bar” (Ganību dambis 30). 

Laikmetīgās dejas performances LNMM 

Otrā septembra nedēļas nogalē, 15. un 16. septembrī, Latvijas Nacionālās mākslas muzeja 3. stāva vestibilā notiks amerikāņu mākslinieces Aleksisas Bleikas (Alexis Blake) performance "Gleznotās sievietes alegorija" (Allegory of a Painted Woman). Perfomance, kas savu pirmizrādi piedzīvoja jūnijā jau ir guvusi lielu publikas atsaucību, tāpēc septembrī tā tiek demonstrēta atkārtoti. Pēc ceļojuma no Romas, kur māksliniece pētīja sieviešu pozas itāļu glezniecībā un tēlniecībā no renesanses līdz modernismam, māksliniece atveidoja šo pozu arhīvu, kas vēlāk tika izmantots performances horeogrāfijas veidošanā. Performances notiks divreiz dienā - plkst. 14.00 un plkst. 15.30; ieeja ar derīgu LNMM pastāvīgās ekspozīcijas vai biennāles izstādes biļeti. 

Eksperimenti maņu darbnīcās

Kopīgi pieredzēt un izpētīt dažādas maņas aicina holandiešu mākslinieks Eds Šautens (Ed Shauten), kur kopā ar mākslinieku katru reizi tiek iepazīts ne tikai kāds no RIBOCA izstādes mākslas darbiem, bet arī dalībnieku maņu iespējas un to neizmantotais potenciāls. Darbnīcu sērija ir patiešām aizraujoša, un tuvākās no tām gaidāmas septembra nogalē, laikā no plkst. 13.00 līdz plkst. 16.00 bijušajā LU Bioloģijas fakultātes ēkā (Kronvalda burlvāris 4):

Redzes sajūtas — 15. septembris;

Skaņas aprises — 29. septembris.

Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle (Riga International Biennial of Contemporary Art - RIBOCA) ir vērienīga laikmetīgās mākslas izstāde, kas šogad norisinās pirmo reizi 8 norises vietās Rīgā un Jūrmalā. Tajā piedalās 104 mākslinieki no dažādām pasaules valstīm, un tās ietvaros iespējams iepazīt 141 mākslas darbu.

rigabiennial.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu