Kristapam Skudram ceturtā vieta Čehijā.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionāta velotriālā trešajā posmā, kas risinājās Čehijā, piedalījās arī vairāki Latvijas braucēji. Labākais sasniegums Kristapam Skudram, kurš izcīnīja augsto ceturto vietu.

Kā atzina pats Kristaps, uz tik augstu rezultātu cerēts netika pat drošākajos sapņos, taču, neskatoties uz to, ir maza neapmierinātība, ka nācies palikt uzreiz aiz pjedestāla. Viņš, kā arī Sergejs Kotovs (mūsējais Maskavā) un Maksims Cukānovs startēja "Expert" klasē. Citēsim pašu Kristapu: "Sacensību dienā laiks bija apmācies, bet karsts. Sekcijas bija izveidotas mežainā apvidū pārsvarā klinšainās upītes nogāzēs. Pirmā dalībnieka starts bija netipiski agri – astoņos no rīta. Starts bija 8:22 un tika divas minūtes nokavēts, bet par laimi tiesneši neiedeva soda punktus, kas varētu nobīdīt par vairākām vietām uz leju. Līdz pulksten 8:36 visi Latvijas pārstāvji jau bija sākuši grūto cīņu Čehijas šķēršļotajās distancēs. Kad pirmie startējušie braucēji jau bija veikuši pirmo pusi no distances (desmit sekcijas) sāka nedaudz līt. Lietus triālā var izšķirt ļoti daudz. Sekcija, kas sausā laikā ir viegli braucama, slapja var būt pat neizbraucama. Lietus varēja Latvijas braucējiem līdzēt. Dalībniekiem, kuri startēja vēlāk, būtu vairāk jābrauc pa slapjām sekcijām. Uznākušais lietus neizrādījās ilglaicīgs un galu galā rezultātus īpaši neietekmēja. Rezultāti: Kategorija EXPERT (kalnu divriteņi): ...4. vieta Kristaps Skudra (KARTERS, Ugāle) 19 ...29.vieta Sergejs Kotovs (Omnibike, Rīga) 96 ...31.vieta Maksims Cukānovs (Valka) 100 Kategorija SENIOR (velosipēdi ar 20 collu ratiem): ...24.vieta Kristaps Pete (KARTERS, Ugāle) 94 Nāciju vērtējumā Latvija ieguva vienpadsmito vietu atstājot aiz sevis tādas lielvaras kā Itāliju, ASV, Kanādu un Krieviju. Maksimam Cukanovam šī gada sezona ir pirmā, kad viņš piedalās sacensībās. Pasaules čempionātā visās 20 sekcijās iegūti maksimālie 5 soda punkti. Pasaules čempionāts būs laba skola. Cerams, ka spēs redzēto izmantot, lai turpmāk sasniegtu labus rezultātus. Uzdevums ir izpildīts – pēdējais nepalika. Kristaps Pete – pasaules čempionātā piedalās otro gadu. Fiziski sagatavojies bija ļoti labi, bet vēl pietrūkst meistarībās, lai sekcijās spētu paveikt nepieciešamo. Sasniegtais rezultāts nav slikts. Atstāja aiz sevis pārstāvjus no tādām triāla lielvalstīm kā Spānijas, Čehijas, Anglijas. Sergejs Kotovs – pasaules čempionātā brauc jau ceturto sezonu. Parādītais sniegums nav īsti apmierinošs. Maksimālais soda punktu skaits nav iegūts tikai vienā no divdesmit sekcijām. Kristaps Skudra – šis divpadsmitais pasaules čempionāta etaps braucēja karjerā. Izcīnīta augstāka vieta nekā bija plānots visoptimistiskākajās prognozēs. Meistarība ir, bet fiziskā kondīcija varēja būt labāka. Pēdējās sekcijās dēļ tā nācās zaudēt punktus. Mērķis ir izpildīts, bet iegūtā 4.vieta. Kuram patīk, ka paliek tūliņ aiz godalgoto pjedestāla???????????????????. Par atbalstu nokļūšanai uz šo pasākumu jāpateicas sporta klubam Ķenguri no Rīgas un Jurim Skoliņam personīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu