Riteņbraucēja strīds ar policiju. Likumsargi norāda uz nepārliecinošu braukšanu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Kāds sociālā tīkla "Twitter" lietotājs paudis sašutumu par policijas rīcību, viņš uz Brīvības ielas esot aizturēts, policija arī neesot norādījusi, par ko riteņbraucējs aizturēts. Policija gan publiski norādījusi, ka velosipēdists braucis nepārliecinoši.
 

"Neticami! Braucu pa Brīvības ielu atbilstoši CSN, apstādināja @Valsts_policija, apgalvoja, ka pārkāpju CSN, policisti nespēja nosaukt nevienu CSN punktu, ko esmu pārkāpis, uz jautājumiem nespēja atbildēt, tāpēc aizturēja uz 4h, jo viņiem šķiet, ka esmu lietojis narkotikas," raksta riteņbraucējs.

Lai arī vīrietim domubiedri pauž atbalstu un nopeļ policistu rīcību, Valsts policija "Twitter" norāda: "Redzot nepārliecinošu velosipēda vadīšanu, uz aizdomu pamata par iespējamu braukšanu reibumā, policija Jūs apturēja. Paskaidrojuma sniegšanai un ekspertīzes veikšanai tikāt nogādāts iecirknī. Saistībā ar bildi, kur redzama šļirce - par šo veiksim pārbaudi."

Šis nav pirmais gadījums, kad riteņbraucēji iekuļas ķezā uz Brīvības ielas.

Otrdienas rītā ziņots, ka īpatnējā satiksmes organizācija Rīgas centrā, Brīvības ielā, vairo nesaskaņas starp autovadītājiem un velosipēdistiem - šonedēļ kāds riteņbraucējs, braucot pēc noteikumiem, satracinājis autovadītāju, kurš domstarpības mēģinājis risināt ar fizisku spēku. 

Riteņbraucējs uzsvēris, ka pa brauktuvi pārvietojies saskaņā ar noteikumiem. Kā redzams video, BMW vadītājs acīmredzot bijis pretējās domās, nogriezis velobraucējam ceļu un sācis lamāties. Velobraucējs uzsitis pa automašīnu, pēc kā tās vadītājs nobraucis malā un situāciju mēģinājis atrisināt kautiņā. Kad ticis informēts, ka notiekošais tiek filmēts, autovadītājs atmeta ieceri pārmācīt riteņbraucēju un no notikuma vietas aizbrauca.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu