Tukli amerikāņi apsūdz "McDonald's" klientu maldināšanā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV iedzīvotāju grupa, kurā apvienojušies cilvēki ar liekā svara problēmām, iesūdzējusi tiesā ātrās ēdināšanas gigantus "McDonald's", "Burger King", "Wendy's" un "Kentucky Fried Chicken", jo uzskata, ka šie uzņēmumi apzināti maldinājuši klientus, nebrīdinot, ka viņu gatavotās maltītes izraisa aptaukošanos un ar to saistītas slimības.

Prasībā, kas iesniegta Ņujorkas štata Augstākajā tiesā Bronksā, teikts, ka minētie četri sabiedriskās ēdināšanas tīkli ir maldinājuši klientus, pievilinot tos ar taukainiem, sāļiem vai pārlieku saldinātiem ēdieniem. "Ātrās ēdināšanas industrija ir sagrāvusi manu dzīvi," laikrakstam "New York Post" atzina viens no prasītājiem - 57 gadus vecais Sīzars Bārbars, kurš sver gandrīz 125 kilogramus, ir pārcietis divus infarktus un slimo ar cukura diabētu. Viņš regulāri ēdis ātrās ēdināšanas restorānos līdz 1996.gadam, kad ārsts brīdinājis, ka šāds uzturs viņu var nonāvēt. Nesen ASV veikta pētījuma rezultāti rāda, ka vairāk nekā pusei no visiem pieaugušajiem amerikāņiem ir liekais svars. Aptuveni 54 miljoniem amerikāņu pieaugušo diagnosticēta aptaukošanās, un tas nozīmē, ka viņiem ir vismaz 15 kilogramu virs normas, kas tiek aprēķināta pēc auguma. Simtiem tūkstoši amerikāņu katru gadu mirst ar slimībām, ko izraisījusi aptaukošanās. Veselības speciālisti norāda, ka liekā svara problēmās visbiežāk vainojams neveselīgs uzturs un ka no aptaukošanās var visvieglāk izvairīties, jaunībā pārejot uz veselīgu pārtiku. Daudzi ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumi, tostarp "McDonald''s" un "Burger King", šobrīd piedalās kampaņā, mudinot jauniešus izvēlēties veselīgu uzturu. Restorānu industrijas grupas "Center for Consumer Freedom" pārstāvis Džons Doils sarunā ar telekompāniju "ABC News" prasības iesniegšanu pret ātrās ēdināšanas gigantiem nosaucis par absurdu. Bārbars "droši vien zina, ka divas trešdaļas no visas pārtikas, kas Amerikā tiek izlietota uzturā, tiek apēsta mājās. Vai viņš ierosina, lai mēs sūdzam tiesā amerikāņu māmiņas?" viņš retoriski vaicāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu