Amerikāņu resnuļi dodas uz tiesu.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Grupa amerikāņu, kas cieš no liekā svara, tiesā iesūdzējuši vairākas kompānijas, kurs darbojas ātrās ēdināšanas jomā, apsūdzot šīs kompānijas apzinātā aptaukošanos un citu slimību izraisošu ēdienu uzspiešanā. Ņujorkas štata Augstākajā tiesā iesniegtajā prasībā tiek apgalvots, ka kompānijas “McDonald’s”, “Burger King”, “Wendy’s” un “Kentucky Fried Chicken” maldinājušas patērētājus, piedāvājot viņiem taukainus, saldus un sālītus ēdienus, dzērienu un uzkodas.

“Ātrā ēdināšana ir sagrāvusi visu manu dzīvi,” laikrakstam “New York Post” žēlojās viens no prasības iesniedzējiem, 125 kilogramus smagais un 57 gadus vecais Cēzars Barbars. Barbars paziņoja, ka ir ēdis "Makdonaldā" un citās līdzīgās ēdināšanas iestādēs līdz 1996. gadam, kad ārsts viņam paziņoja, ka šāda pārtika iedzīs viņu kapā. Barbars arīdzan paziņoja, ka ir pārcietis divus infarktus un cieš no diabēta. “Es vienmēr esmu domājis, ka šī pārtika ir nekaitīga, man pat galvā neienāca doma, ka ar to kaut kas nav kārtībā,” sacīja Cēzars Barbars. Nav gan precīzi zināms, cik tieši resno amerikāņu jūtas apmānīti, taču zināms, ka no aptaukošanās cieš aptuveni 54 miljoni ASV iedzīvotāju. Medicīniski aptaukošanās nozīmē to, ka cilvēka svars par vismaz 15 kilogramiem pārsniedz normu. Ārsti uzskata, ka simtiem tūkstošu amerikāņu ik gadus mirst tieši liekā svara dēļ. Veselīgu dzīvesveidu propagandējošas grupas ziņo, ka aptaukošanās epidēmijā, kas aptvērusi visu valsti, pirmām kārtām ir vainojams tā saucamais junk food - augstas kaloritātes, taukaina un vitamīniem nabadzīga pārtika, ko pārdod ielās. Kas attiecas uz iesniegto prasību, viens no grupējumiem, kas aizstāv sabiedriskās ēdināšanas intereses, nosauca to par bezjēdzīgu. “Zināms, ka divas trešdaļas no visas ASV patērētās pārtikas tiek apēsta mājās. Tā ka tiesā būs jāsūdz amerikāņu mammas,” paziņoja patērētāju centra pārstāvis Džons Doils.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu