Agnija Mirgorodskaja: RIBOCA - tas nav bizness (1)

Марина Сиунова
, Журналист
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Пресс-фото/ Янис Дейнатс

Rīgas starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles (RIBOCA) dibinātāja un komisāre Agnija Mirgorodskaja radījusi ambiciozu un vērienīgu projektu, pierādot, ka Baltijas reģiona māksla var būt interesenta arī plašākā kontekstā. Sarunā TVNET krievu valodas versijai Mirgorodskaja pastāstīja kāpēc izvēle krita tieši uz Rīgu. 

Atgādinām, ka dažādās vietās ar 104 mākslinieku RIBOCA norisināsies līdz 28. oktobrim, īpaša programma arī "Baltajā naktī".

Mirgorodskaja nāk no Sanktpēterburgas, taču viņas vēnās rit arī lietuviešu asinis. Liels atbalsts mākslas biennāle projekta uzsākšanā bijis arī viņas tēvam - ģenerāldirektoram vienā no lielākajiem Krievijas zivju pārstrādes uzņēmumiem. 

Pēc studijā Sanktpēterburgā viņa devusies studēt uz Londonu un aizrāvusies ar laikmetīgo mākslu. "Londonā notiek milzīgs daudzums dažādu interesantu izstāžu," viņa atklāj. Anglijā viņa iepazinusies ar mākslas pasaules cilvēkiem, strādājusi izsoļu namā "Christie's", kur gatavoja lotes izsolēm. Tad arī radās ideja veidot pašai ko savu. Projektam piesaistīta Briselē dzīvojošā grieķu izcelsmes kuratore Katerina Gregos, kurai ir liela pieredze vērienīgu kultūras projektu organizēšanā visā pasaulē.

Агния Миргородская на открытии Рижской биеннале
Агния Миргородская на открытии Рижской биеннале Foto: Пресс-фото

Intervijā viņa atzīst, ka starptautiskās izstādēs, izsolēs gandrīz vispār nav sastapusies ar Baltijas māksliniekiem. Viņa licies, ka tas nav taisnīgi, jo Baltijas reģionā notiek daudz kas interesants.  

RIBOCA ir pilnībā privāto investoru finansēta. 

"Ļoti grūti pārliecināt cilvēkus kaut ko darīt, ja runa ir par laikmetīgo mākslu," viņa atzīst, cerot, ka nākotnē ar finansējumu piedalīsies arī Latvijas valsts.

Pilnu interviju ar RIBOCA dibinātāju un komisāri Agniju Mirgorodskaju lasi TVNET rus versijā šeit.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu