Rīgas ielas, mājas un cilvēki 45 unikālās fotogrāfijās (2)

Rolands Virks
, Vēstures un zinātnes ziņu redaktors
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pavisam nesen noslēdzās mūsu veidotais projekts “Rīgas ielu šarms”, kura laikā mēs devāmies individuālās pastaigās pa savām iemīļotajām Rīgas ielām, meklējot piedzīvojumus, pētot ēkas, lūrot kaktos un renstelēs, runājot ar cilvēkiem, kaķiem un baložiem un, protams, iemūžinot krāšņākās Rīgas urbānās ainavas fotogrāfijās. Projekts ir beidzies, bet māksla ir palikusi. Tāpēc piedāvājam ielūkoties 45 mūsuprāt spilgtākajās fotogrāfijās, kas bez vārdiem var pastāstīt – kāds ir Rīgas centra dažādais raksturs.

Ja reiz mūziķis Bobs Dilans 2016. gadā saņēma Nobela prēmiju literatūrā, pateicoties saviem “veselus dzīvesstāstus klāstošajiem” skaņdarbiem, tad arī fotogrāfs, kurš radījis “veselus dzīvesstāstus klāstošus” attēlus, uz šādu medaļu varētu pilnīgi noteikti cerēt. Kā nu ne – mūsdienu ļaudis, šķiet, skaistu fotogrāfiju novērtē un “izlasa” daudz labāk nekā skaistu 500 lappušu biezu grāmatu.

Tieši tāpēc šoreiz, iztiekot bez liekiem tekstiem un vāvuļošanas, piedāvājam ielūkoties 45 attēlos, kas radušies pilnīgi spontāni, klīstot pa ielām un tverot Rīgas centra dzīvākos mirkļus.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu