Piecas jautras animācijas filmas par citplanētiešiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Luiss un atnācēji”
“Luiss un atnācēji” Foto: publicitātes

Jau 7. septembrī visos Latvijas kinoteātros startē jauns balvas “Oskars” laureātu darbs “Luiss un atnācēji”.

Animācijas kino atnācēju tematika nav īpaši populāra, tāpēc jaunā filma būs kā malks svaiga gaisa animācijai neierastajā tematikā. Tieši tāpēc jaunie kino cienītāji ļoti gaida šo filmu.

Tas ir stāsts par vienkāršu, bezgala gudru zēnu Luisu, kurš īsina dienas, lasīdams rakstus un grāmatas par atnācējiem no citām pasaulēm. Taču literatūra un televīzijas raidījumi nav nekas. Kādudien... sapnis kļūst par īstenību, kad kosmosa laineris cieš avāriju pie viņa mājas!

Ieraudzījis, kādas būtnes no tā iznāk, Luiss tūdaļ sniedz palīdzīgu roku un apsola atnācējiem sagādāt viņu kosmosa kuģa remontam nepieciešamās detaļas. Kamēr tās tiek meklētas, viņš uzaicina atnācējus paciemoties. Protams, atnācēji pieņem ielūgumu. Viņi nespēj ne iedomāties, kādi pārbaudījumi un piedzīvojumi viņus gaida Luisa mājās.

Noskaties rullīti.

Gaidot jauno filmu, aicinām iepazīties ar vēl pieciem animācijas projektiem par atnācējiem, lai jauki pavadītu laiku pirms “Luisa un atnācēju” pirmizrādes.

“Kauja par planētu Terra” („Battle for Terra“), 2007

Kad uz Zemes izžuvušas visas upes, izzuduši meži, gaiss pārvērties pelnos, izdzīvojušie cilvēki dodas ilgā un nogurdinošā ceļojumā pa galaktiku, lai atrastu jaunas mājas. Viņi uziet skaistu un dzīvības pilnu planētu Terra, kurā cer rast glābiņu.

Viņi izmanto savu lielāko izgudrojumu – “terraformētāju”, kam jāmaina planētas struktūra pēc iznīcinātās Zemes formas.  Izceļotājiem no Zemes nav ne jausmas, ka, ieviešot pārmaiņas uz planētas Terra, viņi iznīcinās tās iedzīvotājus. Sākas cīņa par dzīvību, cīņa par planētu Terra.

“Monstri pret atnācējiem” (“Monsters vs. Aliens”), 2009

Sūzanai Mērfijai mūža nozīmīgākā diena kļūst par īstu murgu. Kāzu dienā viņā ietriecas meteorīts, kurā uzkrājies liels daudzums kosmisko atkritumu, un tas acumirklī viņu izmaina.  Meitenes augums sasniedz 15 metrus, un ASV varas iestādes sāk bažīties. Viņu nekavējoties aizved uz slepenu karabāzi, kurā tiek turēti neparasti radījumi – monstri.

Kad Zemei uzbrūk atnācēji, meitene un citi ieslodzītie monstri kļūst par vienīgo cilvēces cerību.  Tikai viņi spēj stāties pretī neuzvaramajiem atnācējiem no citas galaktikas, kuri grasās paverdzināt visu planētu.

“Planēta 51” (“Planet 51”), 2009

Amerikāņu astronauts Čārlzs Beikers nolaižas uz mīklainās Planētas 51, uz kuras, kā NASA apgalvo, nav nekādu dzīvības pazīmju. Sīkāk apskatījis jauno planētu, vīrietis secina, ka to apdzīvo mazas zaļas būtnes. Kopiena ļoti atgādina XX gs. 50. gadu amerikāņu mazpilsētu iedzīvotājus.

Čaks planētas iedzīvotājiem ir atnācējs, kurš ielauzies viņu dzīves telpā un iztraucējis viņu mieru. Lai nekristu par vietējo iedzīvotāju upuri, Čaks meklē iespēju bēgt no naidīgās planētas.

“Marsam vajadzīgas mammas” (“Mars Needs Moms”), 2011

Mailo ir parasts bērns, kuram netīk tīrīt zobus, ēst brokoļus, agri aizmigt un uzkopt savu istabu. Viņam ir slepens sapnis, lai no viņa dzīves pazustu tā, kura liek darīt to visu, – mamma. Kādudien atnācēji nolaupa viņa mammu un nogādā uz Marsa. Mailo samulst, bet nezaudē savaldību un nolemj, ka atgūs savu mammu. Viņš dodas neaizmirstamā un aizraujošā ceļojumā, un viņa dzīve mainās uz visiem laikiem.

“Bēgšana no planētas Zeme” (“Escape from Planet Earth”), 2013

Uz planētas Baaba dzīvo divi brāļi – gudrais Gerijs, kurš prot atturēties no muļķībām, un labsirdīgais un dumjais Skorčs.

Reiz brāļi uztver SOS signālu no netālas planētas, ko sauc Zeme. Gerijs sāk apdomāt iespējamo braucienu, bet Skorčs nekavējoties kāpj kosmosa kuģī un lido pie tiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Viņu piemeklē nelaime – viņš nolaižas 51. zonā. Vienīgais cerības stars ir Gerijs, kurš steidzas brālim palīgā. Pat viņš nav drošs, vai izdosies izpestīt  Skorču no likstām uz galaktikas bīstamākās planētas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu