“Burger King” meklē jaunu saimnieku

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ļoti iespējams, ka ātrās ēdināšanas restorānu ķēde “Burger King” jau tuvākajā laikā nomainīs īpašnieku. Kā ziņo “Financial Times Deutschland”, britu koncerns “Diageo” apsver iespēju restorānus par 2,3 miljardiem ASV dolāru pārdot kādai menedžeru grupai, kura savukārt pārstāv “Texas Pacific Group”.

Burgeru karali vēlas iegādāties arī citi uzņēmumi, proti, investīciju sabiedrības “Bain Capital” un “Blackstone Group”. “Diageo” tomēr ir atteicies šo paziņojumu komentēt. “Diageo”, kas tika dibināts 1997.gadā, kad apvienojās “Grand Met” un “Guinness” alusdarītava, specializējas alkoholisko dzērienu ražošanā, kuru starpā sastopami tādi brendi kā “Captain Morgan”, “Smirnoff”, “Moët & Chandon” un citi. 1989.gadā “Burger King” nonāca “Diageo” īpašumā. Pirms diviem gadiem britu koncerns paziņoja, ka plāno pievērsties tikai alkohola ražošanai, un pirmais solis uz šo mērķi bija “Burger King” īpašnieka “Pillsbury” pārdošana. Kopš tā brīža pastāv uzskats, ka 1954.gadā dibinātais “Burger King” tiks pārdots. Kad sāka pasliktināties situācija pasaules akciju tirgos, kompānija arī atmeta domu piedāvāt savas akcijas biržā. Tādējādi “Diageo” tagad cer pārdot restorānu tīklu investoriem, kuru priekšgalā stāv pašreizējais “Burger King” šefs Džons Dasburgs. Arī “Goldman Sachs Capital Partners” ir vienisprātis ar Dasburgu. Restorānu tīkla problēmas sākās, kad pamazām sāka iezīmēties apgrozījuma stagnācija un tirgus daļas samazināšanās. Kaut arī pērnā gada otrajā pusē situācija nedaudz mainījās (Ziemeļamerikā apgrozījums palielinājās par 1 procentu, bet visā pasaulē par 0,4 procentiem), kompānija no saviem plāniem atteikties negrasās. Šī gada aprīlī un maijā arī bija novērojams apgrozījuma palielinājums, tomēr tas, pēc Dasburga domām, vairāk ir saistīts ar to, ka “Burger King” restorānos parādījušies veģetārie hamburgeri. 2002.gada pirmās puses darbības rezultātus “Diageo” darīs zināmus jūlija sākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu