Usiks trenējas ar Kļičko un varētu cīnīties pret Ļebedevu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks (no labās)
Oleksandrs Usiks (no labās) Foto: ITAR-TASS/LETA

Absolūtais pasaules čempions boksā pirmā smagā svara (90,7 kg) kategorijā Oleksandrs Usiks no Ukrainas aizvadījis sparingu ar savu tautieti - slaveno Vladimiru Kļičko. Un, iespējams, ka tuvākajā laikā Usika pārstāvji vienosies par cīņu ar Krievijas bokseri Denisu Ļebedevu.

Usika īpašumā patlaban ir leģendārā Muhameda Ali trofeja, pasaules čempiona jostas WBO, WBC, IBF un WBA Super versijās, kā arī prestižā žurnāla "The Ring" josta.

31 gadu vecais Usiks savā "Instagram" profilā publicējis bildi ar pasaulslaveno Vladimiru Kļičko, pavadošajā tekstā norādot: "Lielisks sparings ar lielisku čempionu."

Pašlaik 42 gadus vecais Vladimirs Kļičko, kurš savulaik bija pasaules čempions, pērn augustā noslēdza boksera karjeru. Viņš kopā ar vecāko brāli Vitāliju Kļičko smagsvaru kategorijā dominēja no 2004. līdz 2015. gadam. Šo periodu dēvē par «Kļičko ēru», jo abi šajā laikā nepiedzīvoja nevienu zaudējumu.

Krievijas boksera Denisa Ļebedeva menedžeris Vadims Korņilovs atklājis, ka ir uzsāktas oficiālas sarunas ar Usika pārstāvjiem par cīņas aizvadīšanu. Viņš norādīja, ka mēneša laikā (līdz 3. vai 4. oktobrim) varētu ieviest skaidrību - vai šāds duelis notiks.

"Ir ļoti liela iespēja, ka pusgada laikā varētu notikt Usika - Ļebedeva cīņa. Tas gan lielā mērā ir atkarīgs no abu pušu vēlmēm. Pagaidām ir grūti runāt konkrētāk," portāls "Isport.ua" citē Ļebedeva menedžera teikto.

39 gadus vecā Ļebedeva nākamais pretinieks būs turks Hizni Altunkajs, ar kuru viņš aizvadīs cīņu jau 7. septembrī Čeļabinskā.

Ļebedevs karjerā aizvadījis 33 cīņas, izcīnot 30 uzvaras, no kurām 22 ar nokautu. Viņš piedzīvojis zaudējumu pret Krievijas bokseri Muratu Gasijevu un Vācijas pārstāvi Marko Huku, kuru pieveikuši gan Usiks, gan Mairis Briedis. 

Savukārt Usikam nākamā cīņa paredzēta 10. novembrī Londonā pret Lielbritānijas bokseri Toniju Beljū. Sagaidāms, ka pēc šī dueļa aizvadīs vēl vienu cīņu, bet tad pāries uz smagsvaru kategoriju.

Usiks profesionālā boksera karjerā aizvadījis 15 cīņas, visās tiekot pie uzvaras, tostarp arī Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret Briedi. Ukrainas bokserim ir vairāki tituli amatieru boksā - pasaules čempions (2011. gadā), olimpiskais čempions (2012.) un Eiropas čempions (2008.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu