Tiesneši jūtas aizskarti par viņiem izteiktajiem "apvainojumiem".

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nolūkā novērst nepamatotus apvainojumus un informēt sabiedrību par tiesu varas problēmām, neatkarīgas tiesu varas nozīmi, vietu un lomu tiesiskā valstī, Latvijas Tiesnešu biedrības (LTB) valde šodien nosūtījusi lūgumu tieslietu ministrei Ingrīdai Labuckai sasaukt ārkārtas tiesnešu konferenci.

Kā informēja Augstākās tiesas (AT) preses sekretārs Leonards Pāvils, LTB arī lūgusi uz šo konferenci uzaicināt Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu, Juridiskās komisijas priekšsēdētājus un locekļus, finansu ministru Gundaru Bērziņu, iekšlietu ministru Mareku Segliņu, ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. LTB valdes ārkārtas sēdē šodien konstatēts, ka Valsts prezidente arī iepriekš vairākkārt izteikusies par tiesnešu korumpētību, nepakļaušanos likumam, spriedumu neobjektivitāti, neadekvātajiem sodiem, kas "neatbilst cilvēku izpratnei par taisnīgu tiesu". LTB valde šos izteikumus vērtējot kā nepelnītus apvainojumus katram tiesnesim, kurš godprātīgi veic ļoti atbildīgo, grūto, dažkārt pat bīstamo darbu. Šādi augstas valsts amatpersonas vispārīgi apgalvojumi ne tikai aizskarot katra atsevišķa tiesneša cieņu, bet arī graujot tiesisko kārtību un tiesu sistēmas prestižu kopumā, uzskata LTB valde. Tieslietu ministrijā noskaidrojām, ka tieslietu ministre sasauks Latvijas tiesnešu kopsapulci LTB valdes minētajā datumā - 29.maijā. Savukārt prezidentes padomniece Aiva Rozenberga uzsvēra, ka Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nekad neesot nepamatoti apvainojusi nelikumībās tiesnešus, kas godīgi veic savu darbu. Rozenberga norādīja, ka prezidente, runājot par tiesu sistēmu, uzsvērusi nepieciešamību tiesnešiem strādāt godīgi un veicināt cilvēku uzticēšanos tiesu sistēmai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu