"Penthouse" vienojas ar Benetona vedeklu "Kurņikovas" kailfoto lietā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas modes dizainera Lučāno Benetona vedekla Judīte Soltesa-Benetona pirmdien piekritusi vienoties ar žurnālu "Penthouse" prāvā par žurnālā publicētajiem viņas kailfoto, kas tika uzdoti par krievu tenisistes Annas Kurņikovas attēliem.

Soltesa-Benetona žurnālu iesūdzēja par vairāk nekā 10 miljoniem dolāru (6,38 miljoni latu) par fotogrāfiju publicēšanu bez atļaujas. Vienošanās finansiālie noteikumi netiek publiskoti. Viņas advokāts paziņojis, ka "Penthouse" atsūtījis atvainošanās vēstuli, kurā solīja iznīcināt ap 18 000 žurnāla eksemplāru, kas atrodas drukātāju vai izplatītāju rīcībā. Vēstuli parakstījis žurnāla dibinātājs Roberts Gučione, kas apsolījis vairs neizplatīt jūnija numuru un prasītājas attēlus. Prasītāja "Penthouse" atvainošanos pieņēmusi, taču joprojām uzskata, ka "kļūda" nav bijusi netīša un "Penthouse" "spēris izmisīgus soļus, lai palīdzētu savam sirgstošajam biznesam". 28 gadus vecā Soltesa-Benetona, kura pašlaik ir ceturtajā grūtniecības mēnesī un jau audzina vienu dēlu, sacīja, ka minētās fotogrāfijas tika uzņemtas apmēram pirms septiņiem gadiem, kad viņa bija modele un sauļojās bez krūštura, lai iegūtu vienmērīgu iedegumu. Lietas izskatīšanas laikā viņa paziņoja, ka vēlas žurnāla metiena atsaukšanu, jo negrib, lai tas nonāktu viņas dēla vai vēl nepiedzimušā bērniņa rokās. Paziņojums par vienošanos sniegts tajā pašā dienā, kad ASV apgabaltiesnesei jāpieņem lēmumus, vai likt "Penthouse" pilnībā izņemt no apgrozības jūnija numuru, kurā publicētas šīs bildes. Savukārt Kurņikova iesūdzējusi "Penthouse" Kalifornijas federālajā tiesā un viņas prasības izskatīšana ir vēl sākumstadijā, sacīja Kurņikovas advokāts Rendijs Mastro. Kurņikova prasību tiesā ir iesniegusi, neņemot vērā, ka žurnāls atvainojās par publicētajām fotogrāfijām, kuras kļūdas pēc nosauktas par tenisistes attēliem. "Pēc mūsu domām, atvainošanās ir tikpat viltota kā fotogrāfijas," paziņoja tenisistes aģents Deivids Švābs. Švābs paskaidroja, ka prasība Kalifornijas tiesā ir iesniegta pret "Penthouse" izdevējiem "General Media Communications Inc.", apvainojot kompāniju nepārbaudītu ziņu publicēšanā, par iejaukšanos privātajā dzīvē, nelikumīgā cilvēka identitātes izmantošanā, kā arī vairākos citos federālo un štata likumu pārkāpumos. Žurnāls Kurņikovai atvainojās dienu pēc Judītes Soltesas-Benetonas prasības pieteikuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu