Franči nav antisemīti, un ebrejiem nevajag boikotēt Kannu kinofestivālu .

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amerikāņu režisors un aktieris Vūdijs Allens neatbalsta aicinājumu ebrejiem visā pasaulē boikotēt Kannu kinofestivālu, sakot, ka franči nav antisemītiski noskaņoti.

Allens savas domas izteica preses konferencē pirms savas jaunās filmas "Hollywood Ending" seansa, ar ko tiek atklāts 55. Kannu kinofestivāls. Ebrejus atturēties no līdzdalības Kannu kinofestivālā bija aicinājis Amerikas ebreju kongress, sakot, ka šobrīd antisemītisms pasaulē sasniedzis Otrā pasaules kara laika apmērus. Taču Allens sacīja, ka neatbalsta boikotu un labējo sakāve nesenajās Francijas prezidenta vēlēšanās pierāda, ka franči nav rasisti. "Francijas iedzīvotājiem vajadzētu lepoties ar to, kā viņi pēdējās vēlēšanās reaģējuši uz labējo spārnu," sacīja Allens. Šī ir pirmā reize, kad neatkarīgais kinorežisors apmeklē Francijas filmu festivālu, lai pats personīgi būtu klāt filmas seansā. "Franči bija mani pirmie atbalstītāji un vienmēr pret mani ir izrādījuši ievērojamu augstsirdību," sacīja Allens. "Pēdējo gadu laikā viņi mani tik daudz reižu ir aicinājuši, ka tagad es vēlos viņiem kaut kā atdarīt: es tāpēc pats personīgi prezentēšu savu "Hollywood Ending", kas, manuprāt, šim notikumam nevainojami derēs." Šogad, tāpat kā katru gadu, maijā šī pilsēta kļūs par kino mīļotāju paradīzi, ļaujot zem palmu zariem Kannu pludmalē pamanīt kādu no iemīļotajām kinozvaigznēm. Paredzams, ka Kannās ieradīsies tādas Holivudas kinoekrāna zvaigznes kā Kamerona Diaza, Leonardo di Kaprio un Džeks Nikolsons. Kannās noenkurojušās greznas jahtas, uz kurām tiks rīkotas smalkas viesības. Šeit divu nedēļu laikā tiksies no visas pasaules sabraukušie producenti, režisori kinostudiju un televīziju pārstāvji, tiks slēgti jauni darījumi. Uz festivāla galveno balvu - prestižo "Zelta palmas zaru" šogad pretendē 22 spēlfilmas, tostarp Maika Lī "All or Nothing", Maikla Vinterbotoma "24 Hour Party People" un Kena Louča "Sweet Sixteen". Kannu kinofestivāla konkursa programmā startēs arī izraēliešu un palestīniešu režisoru filmas par Tuvo Austrumu konfliktu. Festivālā tiks demonstrēta arī Džordža Lukasa jaunākā "Zvaigžņu karu" epizode "Attack of the Clones", kā arī 20 minūšu fragments no Martina Skorsēzes gaidāmās gangsterfilmas "Gangs of New York". Šogad Kannu filmu festivāla žūrijas priekšsēdētāja amatam izvēlēts amerikāņu režisors Deivids Linčs. Deviņu cilvēku žūrijā ir seši režisori un trīs aktrises. Līdzās filmas "Basic Instinct" zvaigznei Šaronai Stounai un Mišelei Jo, kas spēlējusi Anga Lī filmā "Crouching Tiger, Hidden Dragon", žūrijā iekļauta arī indonēziešu aktrise Kristina Hakima. Filmas vērtēs franču režisori Klods Millers un Režī Varnjē, dāņu režisors Bille Augusts, kurš 1988.gadā saņēmis "Zelta palmas zaru" par filmu "Pelle the Conqueror", čīliešu izcelsmes režisors Rauls Ruiss un brazīlietis Volters Saless.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu