Kongresu nams zaudē 7,5 tūkstošus, izdabājot sociāldemokrātiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš uzvaras pašvaldību vēlēšanās Rīgas saimnieki ir sociāldemokrāti, jau labu laiku vērojam, ka vairāk vai mazāk svarīgos krēslos tiek sēdināti savējie. Šāda sociāldemokrātu saimniekošana jau vairs neizbrīna. Izbrīna kas cits – sociāldemokrāti jūtas tik lieli saimnieki, ka ar svešu naudu rīkojas kā ar savējo. Mūsu rīcībā nonākusi kāda interesanta detaļa šajā sakarībā.

Kādu laiku reklāmas plakāti vēstīja, ka 27.oktobrī Rīgas Kongresu namā paredzēta slavenās dziedātājas Kristīnes Orbakaites koncerts. Neilgi pirms koncerta presē parādījās ziņa, ka tomēr koncerts notiks citur.

“Nedēļas” rīcībā nonākusī informācija liecina, ka pilsētas saimnieki – sociāldemokrāti nolēmuši, ka partijas kongresam jānotiek tieši tajā pašā 27.oktobrī, un piespieduši Kongresu nama vadību koncertam telpas atteikt. Tas jau it kā nebūtu nekas, ja vien Kongresu namam nebūtu jāmaksā par koncerta līguma laušanu.

Un tā, lai sociāldemokrātu kongress varētu notikt tiem vēlamajā laikā un vietā, Kongresu namam nācās apmaksāt koncerta organizatoriem SIA “Macro Entertainment” telpas Ķīpsalas izstāžu centrā un citus ar koncertu saistītos izdevumus 8 tūkstošu latu apmērā.

Juris Bojārs, LSDSP partijas priekšsēdētājs: “Es nezinu, es ar to nenodarbojos un tas mani maz interesē.”

Report.: Bojāra kungs, vai jūs esat lietas kursā par to, ka Kongresu namam nācās samaksāt apmēram 8 tūkstošus latu Orbakaitei par līguma laušanu?

Juris Bojārs: “Pirmā dzirdēšana man.”

Report.: Tikpat nerunīgs bija Kongresu nama direktors.

Oskars Kovaļevskis, Kongresu nama direktors: “Vienkārši tas bija jādara.”

Report.: Kongresu nams ir Rīgas domes īpašums un, kā saimnieki liek, tā jādara. Bojārs gan noliedz spiediena izdarīšanu uz Kongresu nama vadību.

Juris Bojārs: “Pilnīgi izslēgts, man to būtu pateikuši, ja būtu nepieciešams kāds spiediens. Es pilnīgi izslēdzu tādu varbūtību, ka mēs tur būtu metuši kādu ārā. Es nemēdzu melot, man tas nepatīk.”

Report.: Savukārt Kongresu nama direktors uz jautājumu – kāpēc Orbakaites koncerta vietā priekšroku bija jādod sociāldemokrātu kongresam, atbild...

Oskars Kovaļevskis: “Tāpēc, ka tā ir valdošā partija pilsētā.”

Report.: Sociāldemokrāti 8 tūkstošus latu, ko Kongresu nams sedza no savas kabatas, atmaksājuši nav.

Juris Bojārs: “Es parakstīju rēķinu. Bet es tik daudz rēķinu parakstu katru dienu – gan lielākus, gan mazākus. Saprotiet, man ir jāpatur galvā divus tūkstošus lapaspušu lekciju kursu, kas man ir ļoti svarīgi, nevis cik santīmu maksājis vai simts latu katrs rēķins.”

Report.: “Nedēļa” var Bojāra kungam atgādināt, ka Kongresu namam pārskaitīti tikai 500 lati, tātad sociāldemokrātu kongresa dēļ Kongresu namam nācies zaudēt 7,5 tūkstošus latu. Atbildību viņi uzņemties, kā redzams, netaisās, visdrīzāk atradīs kādu grēkāzi, piemēram, Kongresu nama direktoru, un mazgās rokas nevainībā. Ko lai saka, pilsētas saimnieki ir un paliek pilsētas saimnieki.

Juris Bojārs: “Mūsu kongress ir kaut kas svarīgāks, un viņš atstāj lielāku ietekmi uz Latviju nekā Orbakaites koncerts. Tas ir ne ļaunprātīgi domājot, bet es domāju, ja mums ir jāizvēlas, tad, protams, vieglāk ir pārcelt Orbakaiti nekā mūsu kongresu. Un es domāju, ka kongress ir svarīgāks nekā Orbakaite.”

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu