Top jauna partija “Latvijas brīvībai”.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc neveiksmes, neiekļūstot sociāldemokrātu valdē, par savas partijas veidošanu paziņojis kādreiz tik aktīvais politiķis Odisejs Kostanda. Savulaik bijis LNNK vadībā, pēc tam Joahima Zīgerista vadītajā tautas kustībā “Latvija”, šobrīd zināms kā Starpnozaru arodbiedrības vadītājs. Minētās arodbiedrības aktivitātes izraisījušas arī valsts drošības iestāžu interesi, bet tās vadības maiņas laikā mīklaini pazuduši dokumenti. Jau 2002.gada 21.aprīlī paredzēts partijas ar plānoto nosaukumu “Latvijas brīvībai” dibināšanas kongress.

Odisejs Kostanda uz politiskās skatuves atgriezās pagājušā gada augustā ar solījumiem rudenī sasaukt bijušo ieslodzīto forumu, kas tomēr tā arī nav noticis.

Odisejs Kostanda: “Pretī saņēmām daudzu ierēdņu neieinteresētību, pat sabotāžu, neatbildēšanu uz mūsu vēstulēm, kas aicināja risināt jautājumus pēc būtības. Tas nozīmē, ka mums ir vairāk laika jāiegulda informācijas iegūšanā, apkopošanas, analīzes un foruma sakārtošanas darbā, bet forums būs. Varat par to nešaubīties.”

Report.: Mainoties Starpnozaru arodbiedrības dibinātājiem, atklājās, ka nozagti reģistrācijas dokumenti. To atjaunošanai Tieslietu ministrijā tika iesniegta policijas darbinieka izziņa, kuru viņam nav bijis tiesību izdot.

Odisejs Kostanda: “Uz jautājumu, kāpēc netika atjaunota no dublikāta, man teica, ka arodbiedrībai nebija līdzekļu, nebija laika, sabiedriskā kārtā neviens negribēja iet un kārtot. Tagad es izdarīju to, kas bija jāizdara, iesniedzu to tieslietu ministrijā, lūdzot izsniegt reģistrācijas apliecības kopiju, kas tika arī izdarīts. Pašreiz organizācija ir mainījusies, kvalitatīvi un kvantitatīvi izaugusi. Pašreiz jau ir vairāk par 700 biedriem. Es neredzu nekādas loģikas runāt par to, kas noticis kaut kādā 1996.gadā.”

Report.: Par savas partijas veidošanu Kostanda izšķīries pēc tam, kad no Baldzēna partijas veidošanas kongresa kopā ar viņu aizgājuši 400 cilvēku. Tās pamatkodols būšot jau minētā arodbiedrība, kuras valdē bez Kostandes ir vēl divi cilvēki. Genādijs Gondariks, kuram pieder spēļu zāles, kā arī Jurijs Rjazanskis - boulinga un jahtkluba īpašnieks, kur atrodas arī arodbiedrības mītne.

Jurijs Rjazanskis: “Jādarbojas arodbiedrībās, jo man nav vienalga, kas notiek ar mūsu valsti. Kādreiz es strādāju bankas sistēmā, es redzēju cilvēkus, kuriem bija problēmas un kuriem vajadzēja aizstāvi.”

Report.: Tikmēr viena no valsts drošības struktūrām, atbildot uz kādu Saeimas deputāta pieprasījumu, informē:

“Līdzšinējās arodbiedrības aktivitātes liecina, ka viena no galvenajām mērķauditorijām ir ieslodzījuma vietās esošās personas - notiesātie un viņu radinieki. Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, izvēršot politisko darbību šajā virzienā, saņemot atbilstošu finansējumu, partija varētu iegūt līdz pat 100 tūkstošiem vēlētāju balsu. Eksperti uzskata, ka finansējumu tam var piešķirt organizētās noziedzības pārstāvji.”

Pats Kostanda to sauc par muļķībām.

Odisejs Kostanda: “Tie ir pilnīgi murgi, runāt par kaut kādu netīru naudu, kas šeit nāk arodbiedrībā. Viss ir absolūti atklāti, mūsu līdzekļi veidojas no arodbiedrības biedru naudām un ziedojumiem.”

Report.: Bijušajam divu Saeimas sasaukumu deputātam vēl nav izdevies pildīt savus vēlētājiem dotos solījumus. Taču tas esot tikai tāpēc, ka viņš līdz šim ir bijis spiests darboties opozīcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu