Atklāj Dzidras Ezergailes personālizstādi "Grafika"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzidra Ezergaile
Dzidra Ezergaile Foto: publicitātes

Valsts mākslas muzeja Mazajā zālē šodien atklās Dzidras Ezergailes personālizstādi "Grafika".

Kā informēja muzeja galvenā speciāliste darbā ar presi un reklāmu Irēna Bužinska, izstādē galvenokārt iekļauti darbi no Valsts mākslas muzeja krājuma. Tie sniedz koncentrētu pārskatu par Ezergailes daiļradi vairāk nekā četrdesmit gadu ilgā laika periodā. Māksliniece raženi strādājusi dažādās nozarēs - stājgrafikā, ilustrācijā, darinājusi grāmatzīmes, apguvusi linogriezuma, cinkotīpijas, kokgriezuma, oforta tehnikas. Ekspozīcijas akcents ir sešdesmito gadu beigu un septiņdesmito gadu ainavas, kurās vislabāk atspoguļojas autores individuālais rokraksts - vispārināts Latvijas dabas tēls, kas risināts kompozīcijās ar ornamentālu ievirzi.

Ezergaile dzimusi 1926. gada 11. aprīlī Rīgā. 1956. gadā beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu un tad arī sākusi aktīvi piedalīties izstādēs. Organizējusi daudzas personālizstādes Rīgā, piedalījusies izstādēs Latvijā un bijušajā Padomju Savienībā, kā arī mākslas skatēs Bulgārijā, Dienvidslāvijā, Grieķijā, Rumānijā, Holandē, Japānā, Kanādā, Indijā, Ungārijā. Dzidras Ezergailes personālizstāde "Grafika" būs apskatāma līdz 10. maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu