Slade atkal Latvijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septiņdesmito gadu britu glamrock supergrupa Slade, kas atsaucīgus un galēji uzticīgus fanus savu slavas virsotņu laikos guva ne tikai plašajā Rietumu pasaulē, bet arī bijušajās PSRS teritorijās, atkal koncertēs Latvijā – Rīgā un Daugavpilī.

Slade darbība sākas sešdesmitajos gados, kad Deivs Hills (Dave Hill) pievienojās Dona Pouela (Don Powell) grupai The Vendors. Tālaika grupas sastāvā - Nodijs Holders (Noddy Holder), Deivs Hills (Dave Hill), Dons Pouels (Don Powell), Džimmijs Lī (Jimmy Lea) - jaunizveidotā grupa panākumus neguva uzreiz, tomēr pēc hitu radīšanas (piemēram, “My, Oh, My”, “Merry Christmas Everybody”, u.c.) – zelta un sudraba diski, čārtu pirmās vietas un pasaules slava bira kā no pārpilnības raga.

Pēc grupas norieta atdzimšana notika 1992.gadā, kad pēc publikas pieprasījuma Slade tika reanimēta, “atbirušo” mūziķu vietā piesaistot vienus no labākajiem britu roka izpildītājiem. Rīgā un Daugavpilī redzēsim “oriģinālos” Slade-istus Deivu Hilu un Donu Pouelu kopā ar basģitāristu Deivu Glaveru (Dave Glover) – viņš uzstājies ar The Sweet, The Glitterband un citiem slaveniem mūziķiem – un solistu Stīvu Veliju (Steve Whalley), kurš sadarbojies ar Chuck Berry, Barbara Dickinson un citiem ievērojamiem rock māksliniekiem.

Ne tikai lipīgi melodiskās rokbalādes profesionālā izpildījumā, bet arī īpašā, teatralizētā skatuves izrāde un mirgojošu tērpu pārsteidzošā maiņa programmas gaitā ir Slade vizītkarte. Lai gan šodien visiem Slade-istiem ir ap piecdesmit, enerģijas viņiem ir pārpārēm. Kopā ar ilggadēji uzticamo publiku koncertā laiks tiek pagriezts atpakaļ vismaz par gadiem divdesmit.

27. aprīlī Rīgā plkst. 20 “Eddie’s Club” 28. aprīlī Daugavpilī plkst.18 Sporta un kultūras pilī

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu