Sevastova jau nopelnījusi teju miljonu dolāru "US Open" turnīrā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova jau nopelnījusi teju miljonu ASV dolāru Ņujorkā notiekošajā "US Open" turnīrā, liecina organizatoru informācija.

Sevastova kopumā līdz šim profesionālas tenisistes karjerā turnīru naudas balvās nopelnījusi nedaudz vairāk par 4 miljoniem ASV dolāru (4 048 810), liecina WTA mājaslapā apkopotā informācija.

Savukārt par iekļūšanu šā gada "US Open" vienspēļu turnīra pusfinālā viņa nopelnījusi 925 000 ASV dolāru, bet dubultspēļu sacensībās par ceturtdaļfināla sasniegšanu Sevastovai pienākas 42 637 dolāri (puse no 85 275 dolāru prēmijas, kas jādala ar pārinieci).

Līdz ar to 28 gadus vecā liepājniece šajā "Grand Slam" sērijas turnīrā šogad līdz šim nopelnījusi naudas balvu jau 967 637 ASV dolāru apmērā (aptuveni 835 466 eiro).

Naudas balvu Sevastova var vēl krietni palielināt, jo par iekļūšanu finālā pienākas 1 miljons un 850 tūkstoši dolāru, bet par uzvaru visā "US Open" turnīrā 3,8 miljoni.

Tiesa, jāņem vērā fakts, ka daļa no naudas balvas apmēra jānomaksā nodokļos.

Piemēram, Aļonai Ostapenko pienācās 2,1 miljons eiro par uzvaru pērn Parīzē notikušajā "Grand Slam" sērijas turnīrā "French Open". Kā vēlāk vienā no preses konferencēm atklāja Latvijas tenisistes mamma un trenere Jeļana Jakovļeva, gandrīz puse (45%) no naudas balvas bija jāsamaksā Francijas nodokļos.

Sevastovai naktī uz piektdienu paredzēta "US Open" pusfināla spēle. Cīņā par iekļūšanu finālā viņai pretī stāsies pasaulē tituliem visbagātākā tenisiste - amerikāniete Serēna Viljamsa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu