Repše varētu sadarboties ar kristīgajiem, skeptisks pret Baldzēna partiju .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī nedēļas nogalē gan mācītāju jaunveidojamās partijas, gan Sociāldemokrātu savienības (SDS) līderi pauda pārliecību, ka pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām varētu veidot valdību kopā ar Einara Repšes vadīto "Jauno laiku" (JL), Repše iespējamo sadarbību pieļauj tikai ar kristīgo spēku pārstāvjiem.

Repše sacīja, ka "ar kristīgajiem varbūt to varētu mēģināt, kaut gan vispirms jāredz, kādi cilvēki tiks ievēlēti". JL līderis arī atzina, ka kristīgās vērtības viņam ir tuvas, taču norādīja, ka parlamentā varētu ievēlēt "ne tikai kristīgo vērtību nesējus, bet arī bijušos politiķus", kuriem partija varētu kļūt par "kārtējo tramplīnu" Saeimā. Viņš gan nevēlējās komentēt mācītāju veidojamās partijas izredzes iekļūt 8.Saeimā. "Tas būs atkarīgs no viņiem pašiem," teica Repše. Savukārt par SDS priekšsēdētāja Egila Baldzēna pausto pārliecību, ka nākamo valdību SDS varētu veidot kopā ar JL, Repše bija skeptisks. "Labējai partijai, kādi esam mēs, ir diezgan maz kopīga ar sociāldemokrātiem, pat ja viņi būtu tīri sakarīgi sociāldemokrāti," sacīja Repše. Viņš vairākkārt atgādināja, ka JL mērķis, veidojot jauno valdību, būs "neielaist veco sērgu", un norādīja, ka "Baldzēns savu partiju ir izveidojis, šķeļot citu, un tad jau tur īsti jauns nekas nerodas". Repše arī klāstīja, ka likumsakarīgi ir politiķu izteikumi par sadarbību ar JL, jo par partijas panākumiem vēlēšanās liecina augstie reitingi. JL vadītājs arī atzina, ka "ar skepsi" skatās uz koalīcijas valdību, un pauda cerību, ka JL valdību veidos bez koalīcijas. Repše uzsvēra, ka pēc vēlēšanām jāveido "stingra valdība, kurai par katru lēmumu nevajadzētu iet pie koalīcijas padomes pēc atļaujas". BNS jau ziņoja, ka sestdien Jaunās kristīgās partijas (JKP) kongresā topošās mācītāju partijas līderis Ēriks Jēkabsons pauda pārliecību, ka jaunveidojamais spēks varētu veidot valdību kopā ar Repšes vadīto JL. Arī SDS dibināšanas kongresā Baldzēns pauda cerību, ka partija kopā ar JL pēc 8.Saeimas vēlēšanām varētu veidot valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu