Pie Dienvidslāvijas prezidenta partijas biroja sprāgušas divas granātas .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdienas vakarā pa ēku, kurā atrodas Dienvidslāvijas prezidenta Vojislava Koštuņicas partijas galvenais birojs, mestas divas granātas. Valdība paziņojusi, ka tas bijis mēģinājums destabilizēt politisko situāciju.

Ēka atrodas Belgradas centrā, un tajā atrodas Koštuņicas Serbijas Demokrātiskā partija (DSS). Granātas mestas pulksten 23.55 pēc vietējā laika pa ēkas ieeju, un tā sapostīta, taču neviens neesot cietis, paziņoja policija. Lai arī policijas amatpersonas sacīja, ka ir pāragri runāt par uzbrukuma iemesliem, notikuma vietu apmeklējušais Serbijas iekšlietu ministrs Dušans Mihajlovičs sacīja, ka tas skaidri ir mēģinājums destabilizēt situāciju Belgradā. "To varēja izdarīt tikai kāds, kas nevēlas mieru, stabilitāti un drošību Belgradā, situācijas stabilizēšanos un reformu procesa attīstību," sacīja Mihajlovičs. Koštuņica drīz pēc sprādzieniem ieradās notikuma vietā un paziņoja, ka tie liecina par dziļu krīzi Dienvidslāvijas sabiedrībā. Belgradas televīzija "Studio B" citēja apkārtnes iedzīvotājus, ka viņi dzirdējuši kaut ko līdzīgu skaļam bumbas sprādzienam, kam sekojusi automašīnu signalizāciju kaukšana. DSS paziņoja, ka sprādzienos tās pirmajā stāvā esošie biroji nav bojāti un partija piektdienas rītā normāli strādājusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu