Krievija pērn izpildījusi budžeta galvenos rādītājus ar uzviju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija 2001.gadā galvenos budžeta rādītājus izpildīja ar uzviju, un budžeta papildu ieņēmumi būs ne mazāki par 380 miljardiem rubļu.

Tā prognozē Krievijas Valsts domes budžeta un nodokļu komitejas priekšsēdētāja vietnieks, bijušais finansu ministrs Mihails Zadornovs. Intervijā aģentūrai "Interfax" viņš sacīja, ka Krievijas valdības finansu rezervju apjoms 2002.gada sākumā būs ne mazāks kā 100 miljardi rubļu. Pēc Zadornova aplēsēm, federālā budžeta pārpalikums 2001.gadā sasniegs 2,5 procentus no iekšzemes kopprodukta (IKP). 2001.gadā papildu ieņēmumus valdībai izdevās gūt galvenokārt saistībā ar augstākām naftas cenām, augstiem inflācijas tempiem un IKP apjoma pieaugumu. Zadornovs arī prognozēja, ka Krievijas IKP 2001.gadā pieaugs aptuveni par pieciem procentiem vai nedaudz vairāk, bet likumā par budžetu IKP tika prognozēts četru procentu līmenī. Krievijas ekonomikas labvēlīgā attīstība pagājušajā gadā saistīta arī ar struktūrreformu sākumu un jaunu likumu pieņemšanu, uzskata bijušais finansu ministrs. Starp nozīmīgākajiem pieņemtajiem dokumentiem viņš minēja nodokļu un tiesu reformu, zemes kodeksu, kā arī likuma par akciju sabiedrībām jauno redakciju, kas stājās spēkā 2002.gada 1.janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu