SIA "Mikas" parāda pirmo 7. sērijas "BMW" limuzīnu

Normunds Avotiņš
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izšķērdīgā prezentācijā, kuras vienīgais "BMW" pārstāvis Latvijā nerīko visai bieži, pirmais "BMW" superlimuzīna īpašnieks, Latvijas Tranzītu bankas viceprezidents saņēma melni mirdzoša E65 atslēgas.

Šobrīd vismodernākā un vissarežģītākā luksusklases automobiļa ierašanās Latvijā tika atzīmēta ar pompozu pasākumu Rīgas Brīvostas pārvaldē, tiesa, preses konference pirms prezentācijas tā arī neviesa skaidrību, kā "Mikas" grasās uzlabot "BMW" un paši sava servisa imidžu plašākās pirktspējīgo ļaužu masās. Naudīgā publika diezgan ironiski uztvēra arī "Mikas" šefa Germana Miluša runas daļu, kurā tika minēts jaunās 7. sērijas pārākums par populāro "Mercedes S600". Kā zināms, vairāki "BMW" fani šo automobili pasūtīja jau sen pirms tā nokļūšanas Latvijā, un domājams, ka pēc auto apskates "dzīvajā" pirmajiem 17 gribētājiem pievienojušies vēl daži. Ievērojamākās E65 (rūpnīcas kods) īpatnības ir "divstāvu" bagāžnieka dizains, "iDrive" salona ierīču vadības interfeiss, pasaulē pirmā sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba "Steptronic" un ultramodernie dzinēji ar elektronisku sadales vārstu atvēršanas sistēmu "Valvetronic", kas ļauj ievērojami samazināt degvielas patēriņu, neupurējot jaudu. Pieredze ar plašākai pircēju kategorijai pieejamo "Valvetronic" vismazākajā "BMW" modelī "Compact" gan apliecina vecumveco patiesību, ka visa gudrā elektronika var būt bezspēcīga pret agresīvu braukšanas stilu. SIA "Mikas" cenu lapā norādīts, ka "BMW 735iA" maksā 109 900 vācu markas, bet "BMW 745iA" 124 800 markas. Tam visam vēl jāpieskaita akvcīzes nodoklis Ls 250, PVN (18%) un maksa par automobiļa piegādi DEM 2500.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu