Krištopana basketbola klubs turpmāk sauksies basketbola skola "Rīga" .

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viļa Krištopana vārdā nosauktā jauniešu basketbola kluba turpmākais nosaukums būs basketbola skola "Rīga", vakar apstiprināja kluba direktors Guntis Šenhofs.

"Esam ar kluba valdes lēmumu paņēmuši nosaukumu basketbola skola "Rīga". Mūsu skola funkcionē ļoti labi, tāpēc ir godam pelnījusi nest Rīgas vārdu," preses konferencē atzina Šenhofs. "Rīgas dome ir parādījusi izpratni, viņi principiāli ir piekrituši šim nosaukumam. Diskusija pašreiz notiek tikai par to, kādā formā un kādā statusā būs šī skola. Zem skolu valdes, Izglītības ministrijas vai sabiedriska organizācija. Nekādas garantijas nav dotas, notiek diskusijas Jaunatnes un sporta lietu komisijā." "Latvijas Amatieru līgā startē BK "Rīga", kurā puse ir mūsu jau bijušie audzēkņi, tāpēc jaunajiem ir uz ko tiekties," Šenhofs piebilda. "Ļoti labi panākumi mums ir Ziemeļeiropas līgā. Rīga ir šās līgas epicentrs." Juridiski nosaukuma maiņa vēl nav noformēta, bet paredzams, ka viss tiks nokārtots līdz 1.janvārim. Pats Krištopans lēmumu skolu vairs nesaukt savā vārdā pieņēmis lielās aizņemtības dēļ, jo nevar klubam veltīt pietiekami daudz laika un tad arī sponsoru meklēšanā ir grūtības. "Cilvēki, kas ir tālu no sporta, prasa: "Nu kāpēc man Krištopanam būtu nauda jādod?" Nu tad noņemsim to manu uzvārdu nost un lai dod naudu bērniem," sacīja bijušais premjers. "Es esmu ļoti aizņemts cilvēks privātajā biznesā un absolūti nevaru atrast laiku šai skolai. Lielāko daļu laika, uzņēmējdarbības spiests, es pavadu citās valstīs. Līdz ar to skolā gada laikā nevaru ne stundu pavadīt. Es turpināšu pabalstīt klubu finansiāli, palīdzēšu veidot starptautiskos kontaktus. Iespējams, tiks nodibināti arī kontakti ar Ameriku, kur man ir pazīšanās." "Būtu labi, ja šādas skolas būtu kādas desmit," piebilda Krištopans. "Šī skola ir mans parāds basketbolam. Basketbols mani padarīja par cilvēku, tagad es savu parādu esmu atdevis un esmu brīvs cilvēks." Jau ziņots, ka kluba nosaukšanu savā vārdā Krištopans salīdzināja ar pieminekļa būvēšanu, norādot, ka "dzīviem cilvēkiem nevar būvēt pieminekli" un viņš nav "nekāds Ļeņins vai Pēteris I". Krištopana basketbola klubs (KBK) tika nodibināts 1998.gada sākumā. Tā bija Latvijā otrā basketbola skola, kuru dibinājis un savā vārdā nosaucis kāds bijušais basketbolists. Jau vairākus gadus sekmīgi darbojas Valda Valtera basketbola skola. Bijušie basketbolisti arī citur pasaulē dibina savas sporta skolas. Piemēram, Lietuvā darbojas Arvīda Saboņa, Šarūna Marčuļoņa un Rima Kurtinaiša skolas. KBK dibinātāji ir Krištopana ģimenes locekļi, bijušais basketbolists - Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, viņa sieva Ieva un citas personas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu