Latvijas prezidente Polijā piedalīsies 16 valstu prezidentu sanāksmē par cīņu pret terorismu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien sāks divu dienu darba vizīti Polijā, kur kopā ar vēl 16 valstu vadītājiem piedalīsies konferencē par rīcību cīņai pret terorismu, informēja prezidentes preses dienests.

Prezidente uz Varšavu dodas pēc Polijas prezidenta Aleksandra Kvasņevska ielūguma. Pirmdien prezidente pēc ierašanās Varšavā sniegs intervijas Polijas masu informācijas līdzekļiem, bet otrdien piedalīsies konferencē, kuras ietvaros uzstāsies ar runu. Pasākumā Vīķe-Freiberga runās par Latvijas nostāju terorisma ierobežošanā un Latvijas valdības apstiprināto pretterorisma rīcības programmu. Konferencē plānots pieņemt deklarāciju un rīcības plānu cīņai pret terorismu. Pasākuma dalībnieki konferences noslēgumā piedalīsies arī 11.septembra teroristu uzbrukuma ASV upuriem veltītas piemiņas plāksnes atklāšanā. Uz konferenci "Cīņa pret terorismu" uzaicināti 16 valstu vadītāji, to atbalsta ASV prezidents Džordžs Bušs, augstas ASV amatpersonas, pārstāvji no starptautiskajām organizācijām - ANO, NATO, Eiropas Savienības un EDSO.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu