Kīza kļūst par Osakas pretinieci "US Open" pusfinālā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Medisona Kīza
Medisona Kīza Foto: EPA/LETA

Amerikāniete Medisona Kīza trešdien nodrošināja vietu ASV atklātā tenisa čempionāta pusfinālā, kur tiksies ar japānieti Naomi Osaku.

Tikmēr par otru ceļazīmi uz finālu cīnīsies Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova un titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa.

Kīza, kura WTA rangā atrodama 14.vietā un ar tādu pašu numuru izlikta turnīrā, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-3 pārspēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro, kura reitingā ir 24. un turnīrā saņēma 30.numuru.

Kīza pērn aizkļuva līdz "US Open" finālam, kurā divu amerikāniešu duelī piekāpās Sloenai Stīvensai. Kā zināms, Sevastova ceturtdaļfinālā pārvilka strīpu Stīvensas cerībām aizstāvēt savu titulu.

Tikmēr Kīzas nākamā pretiniece, planētas 19.rakete Osaka, kura turnīrā izlikta ar 20.numuru, ar rezultātu 6-1, 6-1 sagrāva ukrainieti Ļesju Curenko, kura WTA rangā ir 36.pozīcijā.

Iepriekšējo reizi kāda Japānas tenisiste "Grand Slam" pusfinālā spēlēja 1996.gadā, kad Vimbldonas turnīra priekšpēdējo fāzi sasniedza Kimiko Date. Toreiz Osaka vēl nebija dzimusi.

Pašlaik 20 gadus vecajai Osakai iepriekš labākais sasniegums "Grand Slam" turnīros bija gada sākumā Austrālijā sasniegtā ceturtā kārta.

Savukārt vīru turnīrā savstarpējo dueli pusfinālā nodrošinājuši serbs Novaks Džokovičs un japānis Kei Nišikori.

Džokovičs, kurš ATP rangā ir sestais un ar tādu pašu numuru izlikts turnīrā, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-4, 6-4 pārspēja austrālieti Džonu Milmenu, kurš ir planētas 55.rakete.

Džokovičs jūlijā triumfēja Vimbldonas čempionātā, pie "Grand Slam" titula tikdams pēc divu gadu pārtraukuma. Viņš karjeras laikā izcīnījis 13 "Grand Slam" trofejas, no kurām divas gūtas ASV 2011. un 2015.gadā.

Tikmēr ATP ranga 19.numurs Nišikori, kurš ASV atklātajā čempionātā izlikts ar 21.numuru, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2-6, 6-4, 7-6 (7:5), 4-6, 6-4 apspēlēja planētas septīto raketi Marinu Čiliču no Horvātijas.

Nišikori savus labākos rezultātus "Grand Slam" turnīros sasniedzis tieši ASV - japānis 2014.gadā aizkļuva līdz finālam, bet aizpērn aizsniedzās līdz pusfinālam.

Otrā pusfinālā cīnīsies planētas pirmā rakete Rafaels Nadals no Spānijas un ranga trešais numurs Huans Martins del Potro no Argentīnas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu