Krievija izmeklē, kā radies pagājušajā nedēļā atklātais caurums kosmosa kuģī "Sojuz" (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EP

Krievijas kosmosa aģentūra "Roskosmos" izmeklē, kā radies nelielais caurums kosmosa kuģī "Sojuz", kas pieslēdzies Starptautiskajai kosmosa stacijai (SKS), un cer tuvākajās nedēļās nākt klajā ar secinājumiem.

Jau vēstīts, ka SKS komanda atklāja caurumu pagājušajā nedēļā un to aiztaisīja. Lai gan radās neliela gaisa noplūde, situācija nebija cilvēku dzīvībai bīstama, skaidroja "Roskosmos".

Krievijas amatpersonas iepriekš šonedēļ pieļāva domu, ka kāds varbūt tīšām izurbis caurumu, lai sabotētu kosmosa kuģi.

"Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins pirmdien sacīja, ka urbts vairākas reizes un urbi, acīmredzot, turējusi nestabila roka.

Rogozins apšaubīja teoriju, ka caurums varētu būt bijis ražošanas brāķis, un sacīja, ka tiek pārbaudīta versija, ka caurums radies uz zemes.

"Bet ir vēl viena versija, kuru mēs neizslēdzam: tīša iejaukšanās kosmosā," viņš piebilda.

Taču bijušais kosmosa nozares inženieris Aleksandrs Železnjakovs ziņu aģentūrai TASS sacīja, ka, viņaprāt, caurums radies uz zemes.

"Caurums atrodas vietā, kurai ir ļoti grūti piekļūt. Urbt tu būtu grūti. Visticamāk, kāds strādnieks izurba nepareizu caurumu un tad to aizlāpīja un pēc tam izvairījās kādam par to stāstīt vai arī tie, kuriem viņš pastāstīja, izvēlējās klusēt," sacīja Železnjakovs, apšaubot teoriju, ka caurums ticis izurbts kosmosā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu