Vjačeslavs Dombrovskis: Ārpolitikas nedeklarētais mērķis ir maksimāli sanaidot Rietumus ar Krieviju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējās ārpolitikas nedeklarētais mērķis ir maksimāli sanaidot Rietumus ar Krieviju, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Saskaņas" izvirzītais premjera kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis.

Latvija ir Eiropas Savienības (ES) un NATO dalībvalsts, uzticams partneris, kas pilda saistības, akcentēja Dombrovskis.

Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka Latvijas ārpolitika vairāk kalpo iekšpolitiskiem mērķiem. Dombrovskis klāstīja, ka ir politiķi, kuri fokusējas uz Krieviju, demonizē to. Dombrovskis piebilda, ka domstarpībās starp Rietumiem un Krieviju ir objektīvs kodols, tomēr "Latvijas ārpolitika ir uzpūtusi to kodolu desmit reizes lielāku".

Savukārt Latvijai vajadzētu vairāk nodarboties ar to, lai mēģinātu samazināt šo pārpratumu un domstarpību apjomu līdz objektīvam kodolam, uzskata politiķis. "Saskaņa" uzskatot, ka ar Krieviju vajag veidot pragmatiskas attiecības.

"Saskaņas" priekšvēlēšanu programmā solīts veidot labas, savstarpējā cieņā balstītas attiecības ar Krieviju un citām NVS valstīm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu