"Estonian Air" atceļ reisus uz Rīgu, Maskavu, Londonu un Kijevu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas aviokompānija "Estonian Air" no trešdienas līdz piektdienai atcēlusi daļu avioreisu, jo apdrošināšanas sabiedrības atsaka tai apdrošināšanu sakarā ar kara un terora aktu draudiem, vēsta aģentūra ETA.

Aģentūrai "Estonian Air" birojā paziņoja, ka trešdien nenotiks lidojumi uz Rīgu, Maskavu, Londonu un Kijevu. Grafikā varētu palikt reisi uz Kopenhāgenu un Stokholmu. Precīzāka informācija tiks sniegta vēlāk. To var iegūt arī interneta lappusē "www.estonian-air.ee". "Estonian Air" ir gatava nepieciešamības gadījumā pārformēt vai atpirkt biļetes uz regulārajiem un čarterreisiem, ja tos atcels. Igaunijas nacionālais pārvadātājs "Estonian Air" otrdien pieprasīja valdībai viena mēneša garantiju 16,3 miljardu Igaunijas kronu (591,69 miljoni Ls) apmērā teroristu uzbrukuma gadījumā, jo aviolīnijas vecās apdrošināšanas polises beidz darboties šodien, taču jaunās stājas spēkā 1.novembrī. Valdība iesniedza šo lūgumu parlamentam. Apdrošināšanas kompānijas līdz šim sedza visus riskus, kas saistīti ar gaisa satiksmi, līdz viena miljarda ASV dolāru apmērā. Taču pēc teroristu uzbrukuma ASV apdrošināšanas kompānijas apņemas segt visus ar terorismu un karu saistītos zaudējumus tikai līdz 50 miljoniem ASV dolāru. "Estonian Air" preses dienesta vadītājs Raimonds Made sacīja, ka aviolīnija lūdz valdībai vienu mēnesi izdot garantiju vienai no tās aviolīnijām, gadījumā, ja teroristu uzbrukumā varētu tikt apdraudēta kāda trešā puse. Pašreizējais aviolīnijas viena miljarda ASV dolāru vērtais apdrošināšanas līgums izbeidzas otrdienas pusnaktī, taču jaunais līgums tikai 50 miljonu ASV dolāru vērtībā stāsies 1.novembrī. Made paskaidroja, ka "Estonian Air" ir pārāk maza kompānija, lai varētu atļauties darboties bez garantijas, jo kāda katastrofa nozīmētu tās bankrotu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu