Hamburgā sākta jauna izmeklēšana prāmja "Estonia" katastrofas lietā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Hamburgas prokuratūra Vācijā, pamatojoties uz traģēdijā bojā gājušo piecu vāciešu radinieku iesniegumiem, sākusi jaunu izmeklēšanu par prāmja "Estonia" bojāejas apstākļiem, šodien raksta laikraksts "Postimees".

Radinieku iesniegumā apgalvots, ka prāmis 1994.gada 28.septembrī nogrima bumbas sprādziena rezultātā. Prāmis nogrima vētras apstākļos ceļā uz Stokholmu 1994.gada 28.septembrī, paņemot 852 cilvēku dzīvības. Oficiāli par nelaimes iemeslu tika minētas nepilnības kuģa priekšgala paceļamajā vizierī, tomēr daudzi to apšauba. Pagājušā gada vasarā amerikāņu miljonārs Gregs Bēmiss vadīja nirēju ekspedīciju uz prāmja vraku un pēc tās apgalvoja, ka atrastas liecības par labu sprādziena teorijai. Provizoriskās izmeklēšanas vadītājs Vācijas prokurors Mihaēls Eisners sacīja: kaut gan viņu rīcībā nav jaunu pierādījumu vai jaunu teoriju, prokuratūras pienākums ir izmeklēt radinieku aizdomas. "Postimees" raksta, ka Stokholmā notiek tiesas prāva "Estonia" nogrimšanas lietā, bet septembrī līdzīgs process sāksies Parīzē. "Estonia" katastrofā gāja bojā 852 cilvēki. Tā bija traģiskākā kuģa katastrofa Eiropā pēc Otrā pasaules kara.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu