Sociāldemokrāti Burvja izslēgšanai gatavo grozījumus partijas statūtos .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) vadība gatavo grozījumus partijas statūtos, lai atvieglotu iespēju no partijas izslēgt Saeimas deputātu Imantu Burvi. Par to informēja partijas līderis Juris Bojārs.

Viņš pastāstīja, ka tiek gatavoti grozījumi partijas statūtos, kas atvieglotu iespēju no partijas izslēgt cilvēkus, kuri ar savu darbību diskreditē partiju. Grozījumi tiks pieņemti līdz partijas kongresam un paredzēs, ka no partijas var izslēgt, ja par to nobalso vairākums no 2/3 klātesošo domes locekļu. "Parasti uz domes sēdēm ierodas tikai divas trešdaļas no visa tās sastāva, un tad nav iespējams savākt divas trešdaļas balsu. Kāds nelietis ielavās partijā, un jūs nevarat tikt no viņa vaļā," sacīja Bojārs. Pašreizējie LSDSP statūti paredz - lai no partijas izslēgtu kongresa vēlētu partijas biedru, tostarp Burvi, par to jānobalso 2/3 no visiem domniekiem. LSDSP domē ir 75 cilvēki. Tas nozīmē, lai izslēgtu Burvi no partijas, pēc pašreizējiem statūtiem par šo lēmumu būtu jānobalso 50 cilvēkiem. Pēc grozījumiem balsojumā būs jāpiedalās vismaz 50 cilvēkiem un lēmums par izslēgšanu tiks pieņemts, ja to atbalstīs 26 cilvēki. Bojārs arī sacīja - ja Burvis no partijas netiks izslēgts domes sēdē 25.augustā, tad tas notiks partijas kongresā septembra sākumā. "Ja mēs Burvi neizmetīsim domes sēdē, tad, vēlākais, tas notiks kongresā," teica Bojārs. Burvis cer, ka viņš netiks izslēgts no partijas, jo Bojāram neizdosies savākt 2/3 domnieku atbalstu. Viņš arī cer, ka partijas biedri noticēs, ka viņš nav no partijas naudas piesavinājies 15 000 ASV dolāru. Jau arī vēstīts, ka Bojārs un partijas sponsors SIA "Woodison Terminal" apvaino Burvi 15 000 ASV dolāru piesavināšanā, kas bija domāti partijas vajadzībām. Savukārt Burvis pats apgalvo, ka naudu nodevis Ziemeļvidzemes kultūrizglītības fonda vajadzībām, lai nauda nonāktu Savvaļas dzīvnieku audzēšanas asociācijas (SDAA) rīcībā. Tomēr SDAA noliedz, ka būtu saņēmusi naudu no Burvja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu