“Pasadena Rekords” izdod Edgara Zvejas labāko dziesmu izlasi.

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. augustā ierakstu kompānija "Pasadena Records" laidīs klajā Latvijas 60. gadu spilgtākās zvaigznes, estrādes dziedātāja Edgara Zvejas labāko dziesmu izlasi, kas ietver 20 dziesmas ar brīnišķīgu muzikālo pavadījumu jaunā kvalitātē.

Ņemot vērā produkta augsto māksliniecisko vērtību un Edgara Zvejas tā laika milzīgo popularitāti, iecerēta akcija ar devīzi "Rīga - iedvesmas pilsēta". Tā ir balstīta uz 60. gadu stila transformēšanu mūsdienīgās formās. Vienots koncepts – pelēkbrūnie toņi, tā laika atribūtika un tērpi - tiks ievēroti visos vizuālajos darbos. Projekta mērķis ir piesaistīt sabiedrības uzmanību piemirstiem Latvijas 60.gadu māksliniekiem un parādīt, kā tā laika stils un mūzika organiski transformējas mūsdienu apģērbā, mūzikā un dzīvesveidā, ar labi izstrādātu produktu pasniegt 60.gadu mūziku kā jaunu vēsmu mūsdienu popmūzikas tirgū. Edgars Zveja [1924-1986] bija liepājnieks, kurš, pabeidzis Liepājas mūzikas skolu, iekaroja Rīgas Muzikālo teātri (vēlāk Operetes teātris, tagad klubs “La Rocca”), kurā arī notika veiksmīga radošā augšupeja un viņš kļuva par galveno solistu. Piecdesmito gadu beigās pievērsās tā laika jaunumam, estrādes žanram, sadarbojoties ar A.Vinteru, E.Īgenbergu un mazpazīstamo Raimondu Paulu. Edgara Zvejas balss ar mums ir bijusi allaž. "...cimdi, zeķes zābaciņi...” Latvijas Radio vakara pasaciņas laikā ir ieaijājuši ne vienu vien paaudzi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu