Džudita Ouena: "Abi iemīlējāmies Ņūorleānā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Džudita Ouena ar vīru Hariju
Džudita Ouena ar vīru Hariju Foto: publicitātes

“Pēc pāris mēnešiem es pārdevu to niecīgo iedzīvi un devos uz Ameriku, lai Harijam sacītu - precies ar mani! Cik briesmīgi. Taču tas patiešām tā notika,” atzīstas Džudita Ouena (Judith Owen), kolorītā un viena no pasaulē zināmākajām velsiešu dziesminiecēm.

Pirmo reizi Latvijā Džudita Ouena uzstājās 2017. gada nogalē ar koncertprogrammu “Somebody’s Child”, un viņas pavadošajā grupā bija gan Pedro Segundo, gan arī Džuditas vīrs – slavenais amerikāņu komiķis un arī politiskais satīriķis Harijs Šīrers (Harry Shearer), kuru pazīstam kā ilggadēju TV seriāla “The Simpsones” balsi. Šajā rudenī dziesminiece atgriežas Latvijā ar jaunu koncertprogrammu. Ekskluzīvā sarunā Džudita Ouena  atklāja interesantus stāstus no savas personiskās dzīves, kas ir cieši jo cieši savijusies ar viņas radošo darbību. 

Stāsta Džudita Ouena: "Tas ir jautrs stāsts, kā es satiku savu vīru Hariju. Tas bija viens no tiem vakariem, kad spēlēju kādā Londonas džeza bārā. Es biju ļoti jauna, trūcīga un domāju drūmas domas. Jau četras stundas es spēlēju šīs pazīstamās dziesmas, atklājot tās no jauna. Tad izdzirdēju aplausus, turklāt pēc dziesmas, kuru pati biju sarakstījusi. Es pagriezos un ieraudzīju Hariju un vēl divus aktierus no "This is Spinal Tap" - Lielbritānijā un ASV ļoti populāras filmas par mūzikas biznesu. Es biju patiešām pārsteigta sastapt bārā šīs filmas aktierus, jo man tā filma tik ļoti patika. Un tas bija tas mirklis. Pēc pāris mēnešiem  pārdevu to niecīgo iedzīvi un devos uz Ameriku, lai Harijam sacītu - precies ar mani. Cik briesmīgi. Taču tas patiešām tā notika. Ja kaut ko nolemju, tad esmu ļoti apņēmīga. Es zināju, ka viņš ir īstais. Viņš iemīlējās manā balsī. Savukārt es iemīlējos viņa humora izjūtā un erudīcijā."

"Lai gan esmu velsiešu izcelsmes, nāku no Londonas – visu dzīvi esmu pavadījusi pilsētas rietumos, bet mans vīrs vienmēr ir dzīvojis Kalifornijā. Mēs abi iemīlējāmies Ņūorleānā. Šī vieta baro mūsu – mākslinieku - dvēseles ne vien ar mūziku, rakstniecību un glezniecību, bet jo īpaši ar gardu ēdienu un mīlestību pret dzīvi, jo Ņūorleāna ir pilna ar māksliniekiem un autsaideriem," tā Ouena. 

"Mana mamma mūžībā aizgāja ļoti agri, tētis – pirms dažiem gadiem. Harija vecāki gāja bojā kara laikā. Esam tikai mēs – Harijs un es. Vēl mana māsa un ļoti daudz mūsu draugu, kā arī mājdzīvnieki. Man ir viens suns un divi kaķi. Viņiem visiem ir doti aktieru un mūziķu vārdi. Esot koncertturnejā, man visvairāk pietrūkst mājdzīvnieku. Mans vīrs jebkurā laikā var iekāpt lidmašīnā un mani apciemot. Īpaši man pietrūkst suņa Dorisas Dejas, dažkārt tik ļoti, ka jāraud. Tāpēc katru dienu man ir videočats ar Dorisu. Viņa ir amerikāņu labradors. Esmu apsēsta ar labradoriem. Vai zināt filmu "Mārlijs un es" ("Marley and Me")? Viņai bija jābūt šajā filmā. Viņa bija viens no 40 kucēniem, bet tad filmas ražošanas darbi aizkavējās un kucēniem vajadzēja sameklēt mājas. Es sacīju - labi, dodiet man resnāko kucēnu. Tieši šādi ir jāizvēlas kucēni - resnākie ir tie veselīgākie."

Nekad neļaujiet man taisīt jums ēst

"Esmu par dzīvnieku tiesību un ekoloģijas aktīviste - jo īpaši iestājos pret plastmasas izmantošanu," viņa stāsta.

"Dzīvoju saules enerģijas bateriju uzlādējamā mājā un braucu ar elektrisko auto. Un es patiešām ticu, ka ar savu rīcību mēs iznīcinām mūs pašus."

"Mūsu planētai viss būs kārtībā. Tā atgriezīsies citā veidolā, bet mēs iznīcinām mūs pašus un mums tuvu stāvošos dzīvniekus. Es dzīvoju ļoti ekoloģiski, bet savu filozofiju nevienam necenšos uzspiest. Mēdzu sacīt cilvēkiem - ir vienalga, ko tu ēd, bet zini, no kādas fermas nāk tavs ēdiens, kādu dzīvi tas ir dzīvojis."

Foto: publicitātes

"Manas aizskatuves prasības ir ļoti pieticīgas - banāni, tēja, ābolu etiķis, kas nepieciešams manai balsij un kuru dzeru visu laiku, visas dienas garumā, un rieksti - tas arī viss. Man dzīvē nevajag ļoti daudz. Man nepatīk, kad lietas tiek izmestas atkritumos, kad atkritumos tiek izmests ēdiens - man tas riebjas," viņa saka.

"Nekad neļaujiet man taisīt jums ēst. Paldies dievam, mans vīrs ir lielisks pavārs, kurš gatavo piecas dienas nedēļā. Harijam patīk Vidusjūras diēta, itāļu un franču virtuve. Es mājās esmu pašpuika - varu veikt sīkus remontdarbus, veidoju dekorācijas. Es neēdu gaļu, nelietoju cukuru, nedzeru alkoholu, nesmēķēju. Mans ķermenis nespēj pārstrādāt cukuru, un tāpēc arī nevaru dzert alkoholu, jo tas mani padara patiešām slimu. Bet es dzeru dubulto espresso katru dienu, visas dienas garumā, un man ir pārpārēm enerģijas. Parasti ceļos pusastoņos no rīta, taču man ir nepieciešama stunda, lai pamostos. Harijs vienmēr ir augšā pirmais. Viņš izpilda savus rīta vingrinājumus un tad atnes man dubulto espresso. Tikmēr suns no augšas blenž man sejā, cerot, ka es ātrāk pamodīšos," viņa stāsta.

"Es izpildu stiepšanās vingrinājumus, braucu ar velosipēdu un peldu. Manuprāt, fiziskās aktivitātes dod uzlabojumus ne tikai fiziskajam ķermenim, bet galvenokārt garīgajai veselībai. Harijs nodarbojas ar jogu un spēlē basketbolu. Viņš ir apbrīnojamā fiziskā formā un ļoti disciplinēts. Viņš ir ļoti veselīgs cilvēks, un tāda esmu arī es. Tu nevari dzīvot neveselīgi, ja esi ceļā. Manī mīt piedzīvojumu meklētājas gars, kas ir ļoti svarīgs nosacījums, lai dotos koncertturnejās. Man patīk ceļot, patīk būt mūžīgajai tūristei, satikt jaunus cilvēkus, redzēt pasauli - tā ir mana izglītība," tā Džudita.

"Es apmeklēju teātra skolu, kur studēju aktiermākslu, jo neticēju, ka manu mūziku kāds uztvers nopietni. Es savu mūziku uzskatīju par ļoti personisku. Šķita, ka nevienu tā neinteresēs.  Un tad es nospēlēju savas dziesmas koncertā un sapratu, ka šādā veidā rodu ļoti personisku kontaktu ar citiem cilvēkiem. Es domāju, ka kļūšu par aktrisi. Un es esmu aktrise - tāda ir izpildītāja būtība."

21. septembrī Siguldas novada Kultūras centrā un 22. septembrī Ēdoles pilī Džudita Ouena  kopā ar perkusionistu Pedro Segundo, kuru Džudita sauca par “cilvēku - orķestri”, izpildīs koncertprogrammu “redisCOVERed”, kurā iekļautas populārās dziesmas no tādu izpildītāju kā “Deep Purple”, Džastina Timberleika, Eda Šīrana, Dreika repertuāra. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu