NFL debitēs spēlētājs ar vienu plaukstu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šakīms Grifins
Šakīms Grifins Foto: AP/LETA

Nacionālajā futbola līgā (NFL) savu debiju grasās piedzīvot aizsardzības spēlētājs Šakīms Grifins, kuram ir tikai viena plauksta.

Grifinu šogad NFL draftā ar 141.numuru piektajā kārtā izraudzījās Sietlas "Seahawks" komanda, viņam kļūstot par pirmo amerikāņu futbola spēlētāju, kuram ir amputēta viena plauksta.

Bērnībā Grifinam bija slimība, kuras dēļ viņa kreisās rokas pirksti nespēja pilnvērtīgi attīstīties. Četru gadu vecumā viņa māte ieraudzīja, ka Grifins mēģina pats ar nazi nogriezt sev pirkstus sāpju dēļ, tāpēc ģimene nolēma viņu vest pie ārsta un plaukstu amputēt.

Šobrīd 23 gadus vecais sportists gaida savu debiju NFL, un "Seahawks" galvenais treneris Pīts Kerols apstiprinājis, ka viņa debija ir ļoti iespējama jau sezonas pirmajā mačā svētdien pret Denveras "Broncos" vienību, jo Grifins sevi labi apliecināja pirmssezonas pārbaudes mačos.

"Viņš treniņos strādā ļoti smagi un dažkārt vēlas izdarīt vairāk, nekā vajadzētu," sacīja Kerols. "Protams, tas par viņu daudz ko pasaka, un Grifins ir tuvu savai debijai. Domāju, ka viņš uz to ir spējīgs."

Savukārt pats sportists izteicās, ka vēlas būt laba līmeņa amerikāņu futbolists. "Negribu būt spēlētājs, par kuru runā kā tikai par labu piemēru sportā. Vēlos būt augstas kvalitātes amerikāņu futbola spēlētājs."

Pirmsdrafta nometnē jaunajiem spēlētājiem bija fiziskās izturības testi, un vienā no tiem bija jāveic svaru stieņa spiešana no krūtīm guļus. Grifins ar īpašu protēzi 103 kilogramus smagu stieni pacēla 20 reizes.

Šajā komandā spēlē arī Grifina dvīņubrālis Šakīls Grifins, kurš tika draftēts 2017.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu