Aizsardzības ministrs: Metsavasa spiegošana nav kaitējusi Igaunijas aizsardzības spējām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskā Aizsardzības un drošības centra direktors Jiri Luiks (Jüri Luik)
Starptautiskā Aizsardzības un drošības centra direktors Jiri Luiks (Jüri Luik) Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas Aizsardzības spēku virsnieka Denisa Metsavasa veiktā spiegošana Krievijas labā nav kaitējusi valsts aizsardzības spējām un Igaunija joprojām ir labi aizsargāta, ceturtdien paziņoja Igaunijas aizsardzības ministrs Jiri Luiks.

"Tas nav kaitējis Igaunijas aizsardzības spējām. Igaunija ir labi aizsargāta," žurnālistiem sacīja Luiks.

Viņš teica, ka šis spiegošanas gadījums ir ļoti satraucošs un ir lielas nožēlas vērts.

"Bet priecājos, ka, sadarbojoties Aizsardzības spēkiem un Drošības policijai, nodevēji tika notverti," piebilda Luiks.

Viņš arī uzsvēra, ka ir svarīgi tas, ka par šo gadījumu informēta sabiedrība, jo valsts iedzīvotājiem jāzina par šādām lietām.

Luiks teica, ka Aizsardzības ministrija noskaidros, kāda informācija nonākusi pie Igaunijas pretiniekiem un kādi pasākumi jāveic, lai mazinātu kaitējumu.

Jau vēstīts, ka Igaunijas ģenerālprokuratūra, Drošības policija un Aizsardzības spēki trešdien paziņoja, ka Igaunijas Harju apriņķa tiesa otrdien noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu diviem aizdomās turamajiem par spiegošanu Krievijas labā, trešdien paziņojusi Igaunijas ģenerālprokuratūra.

Aizdomās turamie ir 1980.gadā dzimušais majors Deniss Metsavass, kurš līdz šim dienējis Igaunijas Aizsardzības spēkos, un viņa 1953.gadā dzimušais tēvs Pjotrs Voļins. Viņi vairāk nekā piecus gadus nodevuši Krievijas militārajam izlūkdienestam informāciju, kas bijusi pieejama Metsavasam kā Aizsardzības spēku virsniekam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu