Donorvalstu konference savākusi Dienvidslāvijai 1,28 miljardus dolāru .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Komisija paziņojusi, ka starptautiskie donori savā piektdien notikušajā konferencē savākuši 1,28 miljardus dolāru (819,2 miljoni latu), lai palīdzētu atjaunot Dienvidslāvijas ekonomiku, un raksturo šo rezultātu kā "ļoti, ļoti pozitīvu".

Minētā summa nedaudz pārsniedz plānotos 1,25 miljardus dolāru, kas, pēc konferences sponsoru - Komisijas un Pasaules Bankas - aplēsēm, būtu nepieciešama šogad. Šis paziņojums sniegts dienu pēc tam, kad Belgrada nodeva bijušo prezidentu Slobodanu Miloševiču Hāgas tribunālam. Komisijas pārstāvis Gunnars Vīgands aģentūrai "Reuters" teica: "Šis ir ļoti, ļoti pozitīvs rezultāts." Pasaules Bankas Eiropas un Vidusāzijas viceprezidents Johanness Linns uzskata, ka tas liecina par ārkārtīgu starptautiskās sabiedrības atsaucību. Paziņojumā citēts Dienvidslāvijas premjerministra vietnieks Miroļubs Labuss sakām: "Uzskatīsim šos ziedojumus par investīcijām reģiona nākotnē. Šīs investīcijas radīs ietvarus miera un stabilitātes nodibināšanai (Balkānos)."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu