ASV plāno piešķirt Dienvidslāvijai lielas naudas summas ar noteikumu, ka tā sadarbosies ar Hāgas tribunālu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien gaidāmajā donoru konferencē ASV plāno piešķirt lielas naudas summas Dienvidslāvijas atjaunošanas vajadzībām, taču vienīgi tad, ja Belgrada turpinās sadarboties ar ANO kara noziegumu tribunālu, trešdien paziņoja kāda ASV Valsts departamenta amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma.

Vašingtona nolēma piedalīties Briseles konferencē, kad Dienvidslāvijas varas iestādes veica juridiskus pasākumus, lai nodotu bijušo prezidentu Slobodanu Miloševiču Hāgas tribunālam. "Briselē mēs uzņemsimies ievērojamas saistības, jo mēs esam ieinteresēti, lai Dienvidslāvija turpinātu ceļu uz demokrātiju un ekonomiskajām reformām. Tas mums ir svarīgi, taču čeks netiks parakstīts, kamēr Belgrada nebūs izpildījusi savas saistības pret mums," viņš teica. ASV nekad nav izvirzījusi Miloševiča nodošanu Hāgai kā priekšnoteikumu ASV finansiālajam atbalstam, un arī tagad negatavojas to darīt, piebilda minētais Valsts departamenta darbinieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu