"Facebook" Singapūrā būvēs miljardu dolāru vērtu datu centru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV sociālās komunikācijas gigants "Facebook" ceturtdien paziņoja, ka investēs vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru (863 miljonus eiro), lai Singapūrā uzbūvēt datu centru, kas uzņēmumam būs pirmais Āzijā.

"Facebook" norāda, ka šis datu centrs darbību sāks ap 2022.gadu, tajā atradīsies "Facebook" serveri, kas centralizēs tā informācijas tehnoloģiju operācijas.

Tāpat kompānija vēsta, ka 170 000 kvadrātmetru lielajam centram būs 11 stāvi, kā arī tas būs apveltīts ar īpašām tehnoloģijām, lai spētu darboties karstajos laikapstākļos, kuru dēļ gaisa temperatūra Singapūrā reti kad nokrītas zem 25 grādiem pēc Celsija.

Starp šīm tehnoloģijām ir moderna dzesēšanas sistēma, kas gaisa vietā izmanto ūdeni un kas labāk darbosies lielā mitrumā, bet ēkas fasāde būs izgatavota no caurumota un viegla materiāla, lai uzlabotu gaisa plūsmu.

"Facebook" plāno, ka šis datu centrs, tāpat kā pārējie, savai darbībai izmantos 100% atjaunīgu enerģiju.

Singapūrā iecerētais datu centrs būs uzņēmuma piecpadsmitais datu centrs pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu