Latvijas komandu kauss motokrosā – cīņa par 1000€ un Lielo kausu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, 9. septembrī Dobeles novada moto trasē “Ceļa ēzeļi” tiks noskaidrots spēcīgākais motokrosa novads. Norisināsies Latvijas komandu kausa izcīņa motokrosā, kā arī īpaša sacensība starp jaunākajiem sportistiem – Dobeles novada kauss. Šobrīd pieteikušās 17 komandas, bet tās var pieteikties arī pasākuma dienā, TVNET pavēstīja sacensību organizētāju pārstāvis Ritvars Podziņš.

Šobrīd dalību apstiprinājušas komandas no Cēsīm, Dobeles, Liepājas, Mazsalacas, Rīgas, Talsiem, Ādažiem, Ikšķiles un vēl citiem. Kārlis Sabulis pārstāvēs Rīgu, Dāvis Līvs – Mazsalacu, Leons Kozlovskis – Ādažus, šie šobrīd tiek uzskatīti arī par potenciālajiem ātrākā apļa veicējiem – 1000€ naudas balvas ieguvējiem.

Skatītājiem būs interesantas ne tikai sportiskās cīņas, bet, piedaloties ieejas karšu loterijā, iespēja laimēt 500€ - laimīgais tiks noteikts sportistu apbalvošanas ceremonijā.

Komandu kausa sacensības ir balstītas uz Nāciju motokrosa idejas – komandā apvienojas trīs motosportisti. Sportisti aicināti apvienoties komandās un pieteikt dalību, pārstāvot kādu novadu, visiem sportistiem obligāti nav jābūt no viena novada, bet vēlams. Komandā jābūt trīs solo klašu sportistiem - Latvijas čempionāta vai Latvijas Amatieru čempionāta dalībniekiem.

Savukārt starp MX65 un MX85 klašu sportistiem tiks izcīnīts Dobeles novada kauss, kur jau šobrīd redzam ātrus un konkurētspējīgus jauniešus Eiropā.

Kaspars Cveiģelis, sacensību organizators: “Pirmo reizi organizējam komandu kausu ar piesaisti novadam, lai izceltu reģionālo piederību. Paredzētas arī naudas balvas pirmajām TOP5 komandām, kopā sadalot 1000eiro. Sportistiem vēl ir laiks vienoties komandās, jo tās var pieteikt un reģistrēt arī sacensību dienas rītā.”

Dobeles sacensībās braucieni paredzēti trīs grupās – A, B un C. Attiecīgi A grupā jeb MX2 klasē drīkst piedalīties motosportisti ar divtaktu motocikliem līdz 125 cm³ un līdz 250 cm³ motocikliem ar četrām taktīm. B grupā jeb MX1 klasē braucēji drīkst izmantot 2-taktu dzinējus līdz 250 cm³ un 4-taktu motociklus līdz 450cm³, bet ātrākajā C grupā jeb OPEN klasē uz starta līnijas motosportisti drīkst stāties ar divtaktu dzinējiem līdz 500 cm³ un c650cm³ ar četrām taktīm.

Pirmais vietu pie starta barjeras izvēlas sportists no komandas, kura bijusi visātrākā kvalifikācijas braucienā, tad seko ātrākais sportists no otrās labākās komandas. Kad vietu ieņēmuši komandu ātrākie sportisti – seko komandas sportisti ar otro ātrāko laiku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu