Zviedrijas valdība liek no jauna izmeklēt prāmja "Estonia" nogrimšanas apstākļus .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas valdība trešdien deva rīkojumu sākt prāmja "Estonia" nogrimšanas apstākļu jaunu izmeklēšanu. Tā katastrofa 1994.gadā laupīja 852 cilvēku dzīvības.

Zviedrijas Psiholoģiskās aizsardzības birojs izpētīs iepriekšējo ziņojumu pretrunas un punktus, kuros nav skaidrības. Sīkāku informāciju ceturtdien sniegs rūpniecības ministre Mona Salīna. Prāmja nogrimšana 1994.gada 28.septembrī netālu no Somijas krastiem bija traģiskākā kuģu katastrofa Eiropā kopš Otrā pasaules kara. Izglābties izdevās tikai 132 cilvēkiem. Valdības lēmums seko aizvien pieaugošiem traģēdijā bojā gājušo radinieku, arodbiedrību un tehnisko ekspertu lūgumiem. Kritiķi ir pauduši neapmierinātību ar oficiālās starptautiskās izmeklēšanas rezultātiem, kas tika publicēti 1997.gada decembrī. Šajā izmeklēšanā tika noteikts, ka kuģis nogrimis pilnībā nenostiprinātās priekšgala lūkas dēļ, kuru vētra atrāva vaļā. Viņi norāda uz virkni apsūdzību, ka prāmis nav bijis drošs, dodoties liktenīgajā ceļojumā no Tallinas uz Stokholmu. Ir izteikti arī apgalvojumi, ka caurums kuģa korpusā ir radies no sprādziena.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu