Paziņos Cicerona un Mērfija balvu pretendentus .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.11.30 Rīgā, Žurnālistu namā notiks preses konference, kuras laikā tiks paziņoti Cicerona un Mērfija balvu pieci pretendenti katrā nominācijā.

Savukārt balvu ieguvēji tiks paziņoti turpat ceturtdien, 19.aprīlī, plkst.15.30. Pirms tam plkst.15 paredzēta neliela zinātniska konference, kurā piedalīsies konkursa žūrijas priekšsēdētājs akadēmiķis Jānis Stradiņš, sekretārs Miervaldis Mozers un konkursa iepriekšējo gadu uzvarētāji. Cicerona un Mērfija balvas šogad tiek pasniegtas jau trešo gadu pēc kārtas. Cicerona balvai nominē un ar to apbalvo par labākajiem sasniegumiem politikā un žurnālistikā, iespaidīgākajām reklāmas un sabiedrisko attiecību kampaņām. Savukārt Mērfija balva tiek piešķirta par lielāko neveiksmi kādā no minētajām jomām. Kā pretendentus Mērfija balvai žurnālistikā konkursa žūrija iepriekš minēja angļu žurnālistu Timu Sebastianu par tradicionālu stereotipu izmantošanu intervijā ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un zviedru režisoru Polu Hollanderu par neētisku žurnālista rīcību savā filmā "Buy Bye Beauty". Savukārt Cicerona balvai pieteikti vairāk nekā 30 žurnālistikas jomas pārstāvju, to skaitā Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Ansis Bogustovs par raidījuma "Globuss" veidošanu un vadīšanu, LTV žurnāliste Baiba Strautmane par raidījumu "Mūsu cilvēks" un citi, bet Cicerona balvai politikā - UNESCO pārstāve Aina Nagobads-Ābola, Daugavpils mērs Rihards Eigims, trešās atmodas Tautas frontes aktīviste Sandra Kalnieti un citi. Uz Cicerona balvām pretendē SIA "Latvijas Mobilais telefons" par akciju "Izslēdziet mobilos tālruņus kultūras pasākumu laikā", telekompānija LNT par akcijām "Palīdzēsim Igo" un "Palīdzēsim mūsu bērniem elpot", žurnāls "Santa" par pašreklāmas akciju un citi, savukārt šai balvai sabiedriskajās attiecībās pieteikta izdevniecība "Krauklītis" par skolēnu kladēm cīņai pret narkotikām, Austrālijas latviete Tatjana Buka par ziedojumu Onkoloģijas centram un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu