Kaimiņu ķildu dēļ tiek noindēta raža

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Maija (cietusī)
Maija (cietusī) Foto: Ekrānšāviņš no video / Ceturtā studija

Lai gan šķiet, ka vasara vēl tik drīz nebeigsies, dārzos un laukos jau palēnām ienāk rudens, līdzi nesot bagātīgu ražu. Tiesa, Dobeles novada Apguldes ciema iedzīvotājai Maijai prieks par dabas veltēm gājis secen, jo viņas ražu kāds ir noindējis, vēstī LTV raidījums "Ceturtā studija". 

Maija savā mazdārziņā audzē dažādus dārzeņus, taču, kādu rītu ierodoties dārziņā, Maija konstatēja, ka daļa ražas - salāti, pētersīļi un kukurūza - gājusi bojā. Aizdomās par dārziņa saindēšanu Maija tur kaimiņieni Montu, jo abu sieviešu starpā jau vairākkārt izcēlušās nesaskaņas. 

Apguldes ciema iedzīvotājs Jānis apstiprina aizdomas, ka indētāja bijusi ķildīgā kaimiņiene Monta. 

"Viņa [Monta] izteica draudus arī man [..], viņa teica, ka noindējusi dārziņu Maijai un ka to pašu izdarīs man," tā norāda Jānis.

Saistībā ar notikušo cietusī vērsusies policijā, kura informē, ka šobrīd notiek pārbaude. 

Tāpat paņemti paraugi no Maijas dārza, kurus izanalizējot, Valsts augu aizsardzības dienests guvis apstiprinājumu, ka notikusi indēšana ar spēcīgu ķīmisku vielu - glifosātu. 

"Ceturtās studijas" žurnālisti sazinājās ar aizdomās turamo Montu, kura gan visas apsūdzības noliedz, norādot, ka nezina, kurš Maijas dārzu saindējis.

Taču, pamatojoties uz analīžu rezultātiem, Montai jārēķinās, ka drīz viņu apciemos likumsargi, lai pārrunātu notikušo. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu