Dienvidslāvija ir gatava sadarboties ar Hāgas tribunālu .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Belgrada ir gatava sadarboties ar ANO kara tribunālu Hāgā, lai bijušais Dienvidslāvijas līderis Slobodans Miloševičs nonāktu tiesas priekšā, pirmdien Atēnās paziņoja Dienvidslāvijas premjerministrs Zorans Žižičs.

"Dienvidslāvija ir gatava sadarboties ar kara noziegumu tribunālu," sacīja Žižičs, "bet tas nevar notikt, pirms Dienvidslāvijas valdība apstiprinās likumu par sadarbību ar Hāgu," viņš piebilda. Miloševičs tika apcietināts svētdienas rītā, bet Dienvidslāvijas amatpersonas jau mēnešiem ilgi ir uzstājušas, ka viņš vispirms ir jātiesā par ekonomiskajiem noziegumiem pret valsti un tikai pēc tam varētu tikt izskatīta iespēja izdot Miloševiču starptautiskajam tribunālam Hāgā. Rietumu donorvalstis, ieskaitot ASV, izvirzīja Miloševiča izdošanu kā noteikumu palīdzības palielināšanai. Žižičs uzsvēra, ka sadarbības ar Hāgu mērķim jābūt Dienvidslāvijas stabilitātei. ANO kara noziegumu tribunāls apsūdz Miloševiču noziegumos pret cilvēci un zvērībās pret albāņiem 1998.-1999.gada Kosovas konflikta laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu